Arhiv novic 06.06.2024

Umor dveh sodnih izvršiteljev: storilec v solzah pred sodniki

Dnevnik 06.06.2024
Na višjem sodišču v Celju je senat opravil javno sejo za Branka Krkleca, ki je bil oktobra lani nepravnomočno obsojen na enotno 30-letno zaporno kazen zaradi umora dveh pomočnikov sodnih izvršiteljev. Krklečev zagovornik Marko Meznarič se je na… »

Obvestilo bralcem: Dnevnikov Objektiv od jutri dalje v vaših nabiralnikih že ob petkih

Dnevnik 06.06.2024
Petkova izdaja Dnevnika bo zaradi tega nekoliko spremenjena, bralcem Dnevnika v kolportažni prodaji pa bo Objektiv še naprej dostopen tudi ob sobotah skupaj z Dnevnikom. Spoštovana gospa, spoštovani gospod, spoštovani prijatelj Dnevnika! Dnevnikova… »

Zaključni koncert GŠ Domžale oddelka Brdo pri Lukovici

Domžalec 06.06.2024
Vajeni smo že, da nas ob koncu leta nagradijo učenci Glasbene šole Domžale, ki svoje znanje igranja na inštrumente prejemajo v oddelku GŠ Na Brdu pri Lukovici z zaključnim koncertom. Zato smo si vzeli čas in jim v ponedeljek 3. junija 2024, v… »

V Ljubljani leta 2025 razstava o 12-letni poti slavnega tandema Ulay in Marina Abramović

RTV Slovenija 06.06.2024
V ljubljanski Cukrarni so napovedali verjetno eno mednarodno najbolj relevantnih razstav v Sloveniji doslej. 30. novembra 2025, na rojstni dan Ulaya in Marine Abramović, bodo odprli razstavo o njunem skupnem delu in življenju. Omeniti življenje je… »

Z vagonoma iz Pekinga v Ljubljano – 130 predmetov, ki pripovedujejo o življenju Skuškove zbirke

RTV Slovenija 06.06.2024
Ivan Skušek ml. se je v Pekingu znašel kot vojni ujetnik, se zaljubil v Japonko in se l. 1920 vrnil v Ljubljano z dvema vagonoma kitajskih predmetov. Sanjal je o posebnem muzeju, a se je moral zadovoljiti s predstavitvijo predmetov v svojem stanovanju… »

Kakšni so izzivi arhitekture v izjemnih vremenskih pojavih in kako znova uporabiti dediščino

RTV Slovenija 06.06.2024
Katastrofa, ki se je zgodila lani, je po besedah dekana Fakultete za arhitekturo Mihaela Dešmana priložnost, da na novo razmislimo o kakovostnih ambientih, ki bi jih lahko imele naše krajine, kraji in stavbe. Zato so se letos na seminarskih skupinah na… »

NAPADI PSOV NA GORIŠKEM: Eni osebi je bila zaradi ugriza nudena zdravniška pomoč

Regional 06.06.2024
Včeraj, ob 19.21, so bili novogoriški policisti obveščeni o ugrizu psa v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da sta dva manjša psa pred stavbo v Novi Gorici pritekla do občana, eden od psov pa ga je ugriznil v levo nogo. Lastnika psov pa tedaj ni bilo… »

Kako je eno vozilo pomagalo dobiti vojno

Zurnal24 06.06.2024
Evropa veliko dolguje malemu vozilcu. Brez jeepa bi bilo vse težje in počasneje. Ob 80. obletnici dneva D, uradnega začetka vojaške operacije v Normandiji, ki je dokončno zapečatila usodo druge svetovne vojne v Evropi, je prav, da se spomnimo prav… »

Video: Deželak Junak v solzah, oglasila se mu je hudo bolna Anita Ogulin

Necenzurirano 06.06.2024
Velika podpornica akcije Deželak Junak, Anita Ogulin, se trenutno bori za življenje na onkološkem inštitutu. Kot pravi, bo do zadnjega delala v dobro otrok. Obiskala sta jo Denis Avdić in Jana Morelj, zaupala jima je močno sporočilo. Denis Avdić… »

Golob o odlagališču jedrskih odpadkov: Izpolnjujemo dolg do prihodnjih generacij

RTV Slovenija 06.06.2024
Vladna ekipa se je na delovnem obisku v Posavju srečala s predstavniki politike, gospodarstva in javnih zavodov. Premier Golob se je udeležil tudi postavitve temeljnega kamna za skladišče radioaktivnih odpadkov v Vrbini, sledila je vladna seja v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem