Arhiv novic 06.06.2024

Noro, kaj je še pred začetkom finala uspelo Marku Miliču

Zurnal24 06.06.2024
Legendarni slovenski košarkar je popestril dogajanje pred uvodnim dejanjem finala lige NBA. V Bostonu, prestolnici zvezne države Massachusetts, je vse nared za prvo tekmo težko pričakovanega finala lige NBA med domačimi Celtics in gostujočimi Dallas… »

Preiskave inšpektorata in policije zaradi ukradenih intimnih fotografij ravnatelja še potekajo

Necenzurirano 06.06.2024
Dogajanje okrog hajdinske osnovne šole se nikakor ne umiri. Namesto da bi iskali pot k rešitvi, se prepad zaradi nesoglasij med vodstvom šole in nekaterimi starši samo še poglablja. Mnenja so izrazito polarizirana, razdeljena je tudi splošna… »

Več obiskov upravnih enot v okolici Ljubljane

Dnevnik 06.06.2024
Stavka večine upravnih enot po državi je fizično močno omejila dostop do osnovnih storitev države. Na upravni enoti Ljubljana se za preprost opravek pripravite na dve uri čakanja na soncu ali dežju. Lahko tudi več. Tudi v sosednjih občinah ni… »

Angleži na EP-ju brez Grealisha in Maguireja

RTV Slovenija 06.06.2024
Gareth Southgate je sporočil seznam nogometašev za evropsko prvenstvo. Doma bosta ostala James Maddison in Jack Grealish, prav tako zaradi poškodbe v Nemčijo ne bo odpotoval Harry Maguire. "Zelo me je prizadelo, ker me ne bo na EP-ju," je Maguire… »

Tokio želi več porok in otrok, zato razvija aplikacijo za zmenke

RTV Slovenija 06.06.2024
Tokijska mestna hiša želi več porok in rojstev otrok spodbuditi z razvojem nove aplikacije za zmenke. Uradniki niso komentirali poročanja medijev, da bo ta zahtevala tudi dokaz o dohodku ter informacije o telesni višini, zaposlitvi in izobrazbi. V… »

Na Kodeljevem odkrili obeležje v spomin na Marka Elsnerja

RTV Slovenija 06.06.2024
Na Kodeljevem je potekala posebna slovesnost. Na stadionu, na katerem je napravil prve resnejše nogometne korake, so odkrili obeležje v spomin na Marka Elsnerja. Čudovita gesta pobudnika akcije, srčnega nogometnega delavca Borisa Ferenčaka. Po… »

Orban postavil dva pogoja v zameno za podporo Rutteju za položaj generalnega sekretarja Nata

RTV Slovenija 06.06.2024
Madžarski premier Viktor Orban pogojuje podporo kandidaturi Marka Rutteja za položaj generalnega sekretarja zveze Nato. Zahteva njegovo opravičilo ter zagotovilo Nata, da Madžarska ne bo sodelovala v vojaških operacijah proti Rusiji v Ukrajini. Kot… »

NAJBOLJ ZDRAV NAROD NA SVETU: Skoraj nikoli niso bolani, ženske pa pri 65 letih še vedno rojevajo otroke

Regional 06.06.2024
Prebivalci pakistanske doline Hunza, na samem robu med Pakistanom in Indijo, skoraj nikoli niso bolani in pogosto deluje mladostno. So pravi primer, da skoraj idealen način življenja res obstaja. Kopajo se v ledeno mrzli vodi, celo pri temperaturah 15… »

Victor Sanchez del Amo uradno trener Olimpije

RTV Slovenija 06.06.2024
Nogometni klub Olimpija je potrdil prihod trenerja Victorja Sancheza del Ama. Z zeleno-belimi je sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. Ekipo bo prvič zbral 17. junija, ko bodo zmaji začeli priprave na novo sezono, so… »

V predreferendumski kampanji o konoplji: Izmikanje ministrice - ali zdravniško stroko ignorira?

Dnevnik 06.06.2024
V predreferendumski kampanji o konoplji sta se do zadnjega kakršni koli jasni opredelitvi izogibala ministrstvo za zdravje in ministrica, čeprav gre za strokovna vprašanja in zakonodajo iz njune pristojnosti. “Verjetno so v ozadju politični pritiski… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem