Arhiv novic 06.06.2024

Ana Roš: "Hiša Franko je že osmič zapored uvrščena na lestvico 50 najboljših restavracij na svetu. Juhej!"

Dnevnik 06.06.2024
Najboljša restavracija na svetu je restavracija Disfrutar iz španske Barcelone, so na prireditvi The World's 50 Best Restaurants 2024 v ameriškem Las Vegasu razglasili organizatorji. Na seznamu 50 najboljših restavracij je letos drugo mesto zasedla… »

Z avtomatiziranimi proizvodnimi linijami za peko kruha osvajajo svetovne trge

Finance.si 06.06.2024
V Gostol Gopanu prodajo letos povečujejo za petino; so globalno podjetje - pri trgih in zaposlenih Novogoriški proizvajalec avtomatiziranih linij za peko kruha in pekovskih izdelkov letos prodajo povečuje za petino. »Gre nam dobro. Letos načrtujemo… »

Iga Swiatek za svoj četrti Roland Garros v soboto z Jasmine Paolini

RTV Slovenija 06.06.2024
Iga Swiatek je tretje leto zapored finalistka Odprtega prvenstva Francije v tenisu. V polfinalu je s 6:2 in 6:4 premagala Coco Gauff. V sobotnem finalu jo čaka Jasmine Paolini, ki je s 6:3 in 6:1 premagala Miro Andrejevo. Iga Swiatek je že v uvodni igri… »

Kaj žene svetovno zlato mrzlico?

Finance.si 06.06.2024
Z vrnitvijo politične stabilnosti bo cena zlata upadla. Do takrat pa si vlade in centralne banke z naložbami v zlato kupujejo zavarovanje pred tveganji v negotovem svetu.… »

Košarkarji Crvene zvezde po novem navijaškem izgredu prvaki Srbije

RTV Slovenija 06.06.2024
Košarkarji Crvene zvezde so po navijaškem izgredu na drugi finalni tekmi proti večnemu tekmecu Partizanu, zaradi katerega so prekinili tekmo, uradno postali prvaki Srbije. To jim je uspelo devetič zapored, skupno pa 24. Direktor Košarkarske lige… »

Agroživilski sektor je odsev dvajsetletne nezrele politike

Finance.si 06.06.2024
Novi davki, nizka dodana vrednost, premajhen vložek v inoviranje, premalo strokovnjakov, vse to slabi konkurenčnost in razvoj slovenskih živilcev. Slovenska živilska panoga je lani prvič presegla tri milijarde prihodkov, zaznati je rahlo rast… »

Audi A3 po prenovi cilja tudi na ljubitelje križancev in klasičnih pogonov

Finance.si 06.06.2024
Ponudbo je okrepila izvedba allstreet, sicer pa A3 še ohranja dizelske motorje, ročni menjalnik, iz ponudbe pa se je poslovil bencinski trivaljnik.… »

Kritiško sito Ani Pepelnik za pesniško zbirko To se ne pove

RTV Slovenija 06.06.2024
Kritiško sito prejme Ana Pepelnik, ki je prepričala s pesniško zbirko To se ne pove. Nagrado za najboljše izvirno slovensko leposlovno delo za preteklo leto ji je Društvo slovenskih literarnih kritikov podelilo na Slovenskih dnevih knjige. Zbirka To… »

RTV Slovenija: Sodišče potrdilo, da je bila uprava imenovana zakonito

RTV Slovenija 06.06.2024
Delovno sodišče v Ljubljani je v celoti zavrnilo tožbo Andreja Graha Whatmougha proti RTV Slovenija, ki jo je vložil zaradi neizbire na razpisu, in potrdilo, da so bili člani uprave imenovani zakonito, so sporočili z RTV Slovenija. Kot so navedli na… »

Občina Piran v juniju pripravlja dražbo nepremičnin

Finance.si 06.06.2024
Odlična priložnost za investicijo Občina Piran pripravlja javno dražbo za več nepremičnin, ki bodo na voljo 20. junija 2024. Gre za ponudbo stavbnih zemljišč na območju Portoroža, naselja Sečovlje-Košta, Dragonje in Sv. Petra ter stanovanja v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem