Slovenija arhiv novic 06.06.2024

Robinhood bo za 200 milijonov dolarjev kupil Bitstamp

Dnevnik 06.06.2024
Ameriška spletna investicijska platforma Robinhood je sklenila dogovor o prevzemu globalne kripto borze Bitstamp. Posel je vreden okoli 200 milijonov dolarjev, zaključen pa naj bi bil v prvi polovici 2025. Bitstamp sta leta 2011 ustanovila Slovenca, ki… »

Na dražbi prodali lončeno kozo izpod rok britanskega kralja

RTV Slovenija 06.06.2024
Za malo keramično kozo, ki naj bi jo v študentskih letih ustvaril kralj Karel III., je nekdo na dražbi odštel 8500 funtov. Lončenino je 55 let hranil Kanadčan Raymond Patten, dala mu jo je prateta, ki je kot kuharica delala na Univerzi v Cambridgeu… »

Po prijavi posilstva na osnovni šoli bi premestili žrtev, ne storilca

Dnevnik 06.06.2024
Enajstletni deček z ene od gorenjskih šol naj bi oktobra lani v šoli v naravi spolno napadel sošolca. Ta se je o dogodku v začetku maja izpovedal svojemu očetu, ki je o tem obvestil ravnatelja šole in pristojne ustanove. Do danes se ni zgodilo nič… »

Testiranje na živalih bi lahko v prihodnje nadomestila umetna inteligenca

Dnevnik 06.06.2024
Znanstveniki že dolgo iščejo rešitve, kako bi se lahko izognili preskušanju zdravil na živalih. Raziskovalci iz ameriške univerze Johns Hopkins v poročilu navajajo, da bi se lahko v prihodnje testiranju v veliki meri izognili s pomočjo umetne… »

Vodenje Mariborske livarne Maribor prevzema dosedanji član uprave Samo Iršič

RTV Slovenija 06.06.2024
Nadzorni svet Mariborske livarne Maribor (MLM) je za predsednika uprave družbe imenoval dosedanjega člana uprave Sama Iršiča, v upravi pa se mu bo pridružil dosedanji direktor proizvodnje Andrej Mikložič. Oba sta bila imenovana za polni petletni… »

Nepozabni spomini na tradicionalnem kampiranju

Domžalec 06.06.2024
Športno društvo Preserje že 18 let ohranja tradicijo kampiranja, ki združuje člane društva v naravi. Letos smo se, kljub slabi vremenski napovedi, podali na novo pustolovščino proti Gorenji Trebuši. Pot nas je vodila skozi Idrijo in nato še celo… »

VABLJENI NA ŠPORTNO OLIMPIJADO OBČINE ORMOŽ

Spodnje Podravje 06.06.2024
Vabimo vas na Športno olimpijado Občine Ormož, ki bo potekala v soboto, 8. junija. Dogodek bo poln športnih aktivnosti, zabave in druženja za vse generacije. Pričakujemo pestro dogajanje, kjer boste lahko sodelovali v različnih športnih… »

TOUR OF SLOVENIA 12. JUNIJA V ORMOŽU: ”OBETA SE NAM SPEKTAKEL, KI GA ŽE NESTRPNO PRIČAKUJEMO”.

Spodnje Podravje 06.06.2024
Novinarska konferenca Tour of Slovenia je za nami! Z velikim veseljem smo predstavili kolesarsko dirko, katere prva etapa bo potekala 12. junija v čudovitem mestu Ormož. ‘’Glede na lanskoletne izkušnje se nam obeta spektakel, ki ga že nestrpno… »

Štiri dolenjske občine začrtale nove smernice razvoja turizma

RTV Slovenija 06.06.2024
Namen borze turističnega povezovanja Ivančne Gorice, Trebnjega, Žužemberka in Dolenjskih Toplic je bil, da se okrepi razvoj turizma in spodbudi večje sodelovanje med istomislečimi v širši regiji na področju kmetijstva, turizma, športa in… »

5. OBČINSKI PRAZNIK OBČINE ORMOŽ

Spodnje Podravje 06.06.2024
V Občini Ormož se približuje praznovanje občinskega praznika. Že petega zapovrstjo. Letos s številnimi prireditvami vabi občanke in občane na kar sedemnajst dogodkov, ki se pričenjajo 5. junija in zaključujejo 20. junija. Osrednja proslava bo v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem