Slovenija arhiv novic 06.06.2024

#video Vojna v Ukrajini se zaostruje: Kijev ukazal evakuacijo otrok in njihovih skrbnikov iz regije Doneck

Dnevnik 06.06.2024
Ukrajina je danes ukazala evakuacijo otrok s skrbniki iz več mest in vasi na vzhodu regije Doneck, kjer se znova krepijo spopadi z Rusijo. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je opozoril, da Rusija bojno moč zdaj osredotoča na to regijo. V mestu… »

S palico do zvezd

Domžalec 06.06.2024
Domžalske mažoretke in twirlerice so z zaključnim nastopom sklenile še eno leto vaj in nastopov. Mažoretno in twirling produkcijo so poimenovali S palico do zvezd. V ponedeljek, 3. junija 2024, je bila telovadnica OŠ Dragomelj polna plesa, glasbe… »

#video Rusija naj bi se pripravljala na vojaške vaje v neposredni soseščini ZDA

Dnevnik 06.06.2024
Rusija se pripravlja na namestitev mornariških in zračnih zmogljivosti za vojaške vaje nekje na območju Karibov, poroča Miami Herald, ki se sklicuje na neimenovane uradne vladne vire ZDA. Prve tovrstne vojaške vaje na območju zahodne poloble v… »

Pretnarjev nagrajenec, s tem pa ambasador poezije, slovenske književnosti in jezika, je Miran Košuta

RTV Slovenija 06.06.2024
Mednarodno Pretnarjevo nagrado bo letos prejel Miran Košuta, krilato želvo Marjan Rajšp, Lirikonov zlat pa Klemen Pisk, Špela Sevšek Šramel in Miha Kragelj. Znani so tudi nominiranci za čašo nesmrtnosti. Velenjska knjižna fundacija je že pred… »

Kdaj in kako se bo vrnila princesa Kate Middleton?

Dnevnik 06.06.2024
»42-letna valižanska princesa Kate Middleton se morda nikoli več ne bo vrnila v isti vlogi,« je povedal vir za US Weekly. »42-letna valižanska princesa Kate Middleton se morda nikoli več ne bo vrnila v isti vlogi,« je povedal vir za US Weekly… »

SID banka v izdajo za 125 milijonov evrov obveznic

Dnevnik 06.06.2024
SID banka, državna razvojna in izvozna banka, se je zaradi zanimanja dobro poučenih vlagateljev odločila v zaprti privatni izdaji izdati sedemletne obveznice v skupnem nominalnem znesku 125 milijonov evrov, so iz banke, ki jo vodi Borut Jamnik… »

Je čas za gigabitni internetni priključek?

Finance.si 06.06.2024
Pri odločanju o izjemno hitrem internetnem priključku se je smiselno vprašati, kaj boste z njim počeli in ali so infrastruktura doma oziroma v pisarni ter vanjo priključene naprave dovolj hitre. Sicer bo, kot bi vozili s 50 kilometri na uro po… »

Umor dveh sodnih izvršiteljev: storilec v solzah pred sodniki

Dnevnik 06.06.2024
Na višjem sodišču v Celju je senat opravil javno sejo za Branka Krkleca, ki je bil oktobra lani nepravnomočno obsojen na enotno 30-letno zaporno kazen zaradi umora dveh pomočnikov sodnih izvršiteljev. Krklečev zagovornik Marko Meznarič se je na… »

Obvestilo bralcem: Dnevnikov Objektiv od jutri dalje v vaših nabiralnikih že ob petkih

Dnevnik 06.06.2024
Petkova izdaja Dnevnika bo zaradi tega nekoliko spremenjena, bralcem Dnevnika v kolportažni prodaji pa bo Objektiv še naprej dostopen tudi ob sobotah skupaj z Dnevnikom. Spoštovana gospa, spoštovani gospod, spoštovani prijatelj Dnevnika! Dnevnikova… »

Zaključni koncert GŠ Domžale oddelka Brdo pri Lukovici

Domžalec 06.06.2024
Vajeni smo že, da nas ob koncu leta nagradijo učenci Glasbene šole Domžale, ki svoje znanje igranja na inštrumente prejemajo v oddelku GŠ Na Brdu pri Lukovici z zaključnim koncertom. Zato smo si vzeli čas in jim v ponedeljek 3. junija 2024, v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem