Slovenija arhiv novic 06.06.2024

Skok v poletje v Termah Snovik

Domžalec 06.06.2024
Poletje je pred vrati in to pomeni, da je čas za osvežitev v zunanjem bazenu in uživanje v različnih vodnih atrakcijah! V Termah Snovik bodo že jutri, v petek, 7. junija 2024, odprli poletno kopalno sezono. Obiščete jih lahko vsak dan od 10. do 18… »

Aleksandra Golec, PU Ljubljana: Na Metelkovi oborožen napad na klub, 2.

Dnevnik 06.06.2024
Za zagotovitev objektivne obveščenosti javnosti želimo k članku z zgornjim naslovom (Dnevnik, 4. 6. 2024, avtorja Boruta Mehleta) dodati naslednje pojasnilo. Avtor članka je na policijo sicer naslovil novinarsko vprašanje glede dogodka, kjer pa ni… »

Oddaja Opus o družini Avšič, v kateri se ljubezen do glasbe goji od najzgodnejših let

RTV Slovenija 06.06.2024
Bliža se konec šolskega leta, ko se večina učencev in dijakov pripravlja na zaključne ocene, v Opusu pa bomo tokrat spoznali družino, v kateri kar trije glasbeno nadarjeni otroci opravljajo redno šolanje po izpitih. Razlog tiči v tem, da jim… »

Spremembe v šolstvu: glede predloga novele prispelo približno 40 pripomb

RTV Slovenija 06.06.2024
Na predlog novele zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, ki je bil v javni obravnavi do konca maja, je po navedbah ministrstva za vzgojo in izobraževanje prispelo približno 40 pripomb. Ministrstvo bo pripombe proučilo… »

EPP izrazil pripravljenost za sodelovanje z madžarsko opozicijsko stranko TISZA

RTV Slovenija 06.06.2024
Konservativna Evropska ljudska stranka (EPP) je pripravljena sodelovati s stranko Spoštovanje in svoboda (TISZA) madžarskega opozicijskega politika Petra Magyarja, je dejal vodja EPP-ja Manfred Weber. Magyarjevi stranki se na nedeljskih evropskih… »

Martina Batič bo prihodnje tri sezone glavna dirigentka zbora Gulbenkian na Portugalskem

RTV Slovenija 06.06.2024
Septembra bo dirigentka zbora Gulbenkian postala Martina Batič. V mednarodni fundaciji Calouste Gulbenkian s sedežem na Portugalskem so jo ob oznanitvi med drugim označili za dirigentko, ki slovi po vsestranskosti pri vodenju širokega repertoarja… »

Zvezdan Mitrović je Jasikevičiusu na novinarsko konferenco prinesel šampanjec

Dnevnik 06.06.2024
Vsaj naslednji dve sezoni bo vlogo trenerja pri Cedeviti Olimpiji opravljal 54-letni črnogorski strokovnjak Zvezdan Mitrović. Največji uspeh v karieri mu je uspel leta 2021, ko je z Monacom osvojil evropski pokal in ga popeljal v evroligo. Potem ko so… »

V BOJU PROTI ŠČURKOM: V Izoli bodo ponovno izvajali dezinsekcijo javne kanalizacije

Regional 06.06.2024
Komunala Izola bo v sodelovanju z zunanjim pogodbenim izvajalcem v tednu od 10. do 14. junija ponovno izvedla dezinsekcijo javne kanalizacije na območju občine Izola. To bo druga letošnja dezinsekcija, prva je bila opravljena v aprilu. Vremenske… »

Dr. Milan Zver: Evropska komisija bi morala ukrepati takoj

Gorenjski utrip 06.06.2024
Slovenska koalicija je v torek s kršenjem procedure, ki je mati vladavine prava, priznala državo Palestino. Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je namreč dejala, da “ne bo dovolila spoštovanja poslovnika DZ-ja”. Kaj to… »

Dejan Verčič: Kampanja kaže na intelektualno lenobo

RTV Slovenija 06.06.2024
"Elite ne vedo, kaj bi z Evropo," ob koncu kampanje pred evropskimi volitvami komentira Dejan Verčič. Ob tem pravi, da tako rekoč vse agencije za merjenje javnega mnenja v Sloveniji delajo za katero od političnih strank. Raziskovalec odnosov z… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem