Slovenija arhiv novic 06.06.2024

Inga Beale, nekdanja šefinja Lloyd'sa: Zavarovalnice, zavarujte tveganja, kibernetska in podnebna, ne skrivajte se za državo!

Finance.si 06.06.2024
Slovenski zavarovalniški dnevi: kako povečati zaupanje v zavarovalnice in katera so aktualna tveganja, ki jih je treba zavarovati.… »

Da prihodnje leto ne boste doplačali dohodnine

Dnevnik 06.06.2024
Če ste med tistimi, ki so v zadnjih dneh prejeli informativni izračun dohodnine, in če jo boste spet morali doplačati, lahko že danes poskrbite, da se temu prihodnje leto izognete, saj si lahko tudi z varčevanjem v pokojninskih skladih znižate… »

Policija že četrti dan išče malo Valerijo, ki je izginila na poti v šolo. Jo je ugrabil oče?

Dnevnik 06.06.2024
V nemškem mestu Döbeln pri Chemnitzu poteka velika iskalna akcija policije. Pogrešano devetletnico iščejo tudi s psi in helikopterjem, potapljači prečesavajo rečno dno. Mala Valerija je v izginila v ponedeljek okoli sedme ure zjutraj nekje na poti… »

NBA as bo nastopil na olimpijskih igrah ... A ne v košarki!

Zurnal24 06.06.2024
Nekdanji košarkar lige NBA bo v Parizu nastopil v odbojki na mivki. Zvezdnikov lige NBA bo na olimpijskih igrah v Parizu na pretek, a večina se jih bo merila na košarkarskem igrišču. Izjema pa je bivši igralec lige NBA Chase Budinger. Ta si je v… »

Ameriški vojak po turbulentnem odnosu z rusko ljubico sedel na rusko zatožno klop

Necenzurirano 06.06.2024
V Vladivostoku na skrajnem vzhodu Rusije se je danes začelo sojenje ameriškemu vojaku, ki so ga aretirali zaradi kraje in groženj s smrtjo. Ameriškega vojaka Gordona Blacka, ki je rok služil v ameriški vojaški bazi v Južni Koreji, so na začetku… »

Slovenskemu podjetju Viadukt oblasti BiH-a nočejo plačati odškodnine

RTV Slovenija 06.06.2024
Slovensko podjetje Viadukt je po arbitražni razsodbi napovedalo prisilno izterjavo 46 milijonov evrov odškodnine, saj oblasti v BiH-u niti mesec dni po odločitvi niso izkazale namere po poplačilu dolga. Dolg medtem zaradi visokih obresti narašča za… »

NA POTI S PASOLINIJEM

Goriški portal 06.06.2024
V ponedeljek so se predstavniki idrijske občine v občini Pordenone udeležili prvega srečanja projekta Čezmejne poti, ki odkrivajo dediščino Piera Paola Pasolinija (akronim 4P), ki ga sofinancira Evropska unija v okviru Programa Interreg VI-A… »

Referendum o preferenčnem glasu: "Janša ne bi bil izvoljen v Fužinah"

Dnevnik 06.06.2024
To nedeljo bomo odločali o tem, ali naj preferenčni glas uvedemo tudi na volitvah v državni zbor, kot se je skozi leta dodobra uveljavilo že na evropskih volitvah. Za spremembe volilnega sistema je sicer v DZ zahtevana dvotretjinska večina, ki je… »

Govorni pomočnik RTV Slovenija - ker je pri skrbi za jezik pomembna tudi izgovorjava

RTV Slovenija 06.06.2024
Jezikoslovec Kozma Ahačič je nekoč dejal, da so vsi, ki se na RTV ukvarjajo s slovenščino, naš narodni zaklad. V to skupino spadajo tudi ustvarjalci rubrike Govorni pomočnik, saj je tudi izgovorjava besed pomembna, ko govorimo o jezikovnih… »

Spominski bankovec nosi podobe slovenskih nogometašev

RTV Slovenija 06.06.2024
V čast zgodovinske uvrstitve slovenske moške reprezentance na evropsko nogometno prvenstvo so natisnili spominski bankovec. Ta je velik kot bankovec za 20 evrov in v barvi bankovca za 500 evrov, krasi pa ga podoba slovenskih reprezentantov. V poklon… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem