Slovenija arhiv novic 06.06.2024

Angleži na EP-ju brez Grealisha in Maguireja

RTV Slovenija 06.06.2024
Gareth Southgate je sporočil seznam nogometašev za evropsko prvenstvo. Doma bosta ostala James Maddison in Jack Grealish, prav tako zaradi poškodbe v Nemčijo ne bo odpotoval Harry Maguire. "Zelo me je prizadelo, ker me ne bo na EP-ju," je Maguire… »

Tokio želi več porok in otrok, zato razvija aplikacijo za zmenke

RTV Slovenija 06.06.2024
Tokijska mestna hiša želi več porok in rojstev otrok spodbuditi z razvojem nove aplikacije za zmenke. Uradniki niso komentirali poročanja medijev, da bo ta zahtevala tudi dokaz o dohodku ter informacije o telesni višini, zaposlitvi in izobrazbi. V… »

Na Kodeljevem odkrili obeležje v spomin na Marka Elsnerja

RTV Slovenija 06.06.2024
Na Kodeljevem je potekala posebna slovesnost. Na stadionu, na katerem je napravil prve resnejše nogometne korake, so odkrili obeležje v spomin na Marka Elsnerja. Čudovita gesta pobudnika akcije, srčnega nogometnega delavca Borisa Ferenčaka. Po… »

Orban postavil dva pogoja v zameno za podporo Rutteju za položaj generalnega sekretarja Nata

RTV Slovenija 06.06.2024
Madžarski premier Viktor Orban pogojuje podporo kandidaturi Marka Rutteja za položaj generalnega sekretarja zveze Nato. Zahteva njegovo opravičilo ter zagotovilo Nata, da Madžarska ne bo sodelovala v vojaških operacijah proti Rusiji v Ukrajini. Kot… »

NAJBOLJ ZDRAV NAROD NA SVETU: Skoraj nikoli niso bolani, ženske pa pri 65 letih še vedno rojevajo otroke

Regional 06.06.2024
Prebivalci pakistanske doline Hunza, na samem robu med Pakistanom in Indijo, skoraj nikoli niso bolani in pogosto deluje mladostno. So pravi primer, da skoraj idealen način življenja res obstaja. Kopajo se v ledeno mrzli vodi, celo pri temperaturah 15… »

Victor Sanchez del Amo uradno trener Olimpije

RTV Slovenija 06.06.2024
Nogometni klub Olimpija je potrdil prihod trenerja Victorja Sancheza del Ama. Z zeleno-belimi je sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. Ekipo bo prvič zbral 17. junija, ko bodo zmaji začeli priprave na novo sezono, so… »

V predreferendumski kampanji o konoplji: Izmikanje ministrice - ali zdravniško stroko ignorira?

Dnevnik 06.06.2024
V predreferendumski kampanji o konoplji sta se do zadnjega kakršni koli jasni opredelitvi izogibala ministrstvo za zdravje in ministrica, čeprav gre za strokovna vprašanja in zakonodajo iz njune pristojnosti. “Verjetno so v ozadju politični pritiski… »

Bo Slovenija sledila pozivu zaščitnikov živali in bo matere svinje rešila iz kletk?

Dnevnik 06.06.2024
Društvo AETP je pred mesecem dni začelo kampanjo Slovenija proti kletkam, s katero se zavzemajo za opustitev reje kokoši nesnic in svinj v kletkah. Del kampanje je tudi peticija s pozivom vladi, naj kletke z zakonom prepove. Doslej jo je podpisalo… »

Borzen brani nova pravila: Pravičnejša porazdelitev odgovornosti

RTV Slovenija 06.06.2024
Družba SunContract je podala pobudo za ustavno presojo spremenjenih pravil za delovanje trga z električno energijo. Operater trga z elektriko, družba Borzen, pravi, da gre za pravičnejšo porazdelitev odgovornosti dobaviteljev električne energije… »

Ukrajina ukazala evakuacijo iz Donecka. Kijev z letalniki napadel več ruskih pokrajin.

RTV Slovenija 06.06.2024
Ukrajina je ponoči izvedla nove napade z brezpilotnimi letalniki na več ruskih območij. Eden od napadov je bil usmerjen na rafinerijo nafte v južni Rostovski oblasti, je sporočil njen guverner Vasilij Golubev. Po navedbah ruskega obrambnega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem