Slovenija arhiv novic 06.06.2024

To danes v boju za skupno zmago čaka Primoža Rogliča

Zurnal24 06.06.2024
Pred odločilnimi tremi dnevi nekoliko lažji test za Rogliča in druščino. Belgijski kolesarski zvezdnik Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep) je z zmago na sredinem kronometru prevzel prepričljivo vodstvo na kriteriju Dauphine, saj ima kar 33 sekund… »

#foto Živi okostnjak: Rusija je v Ukrajino vrnila izstradane in izmučene zapornike

Dnevnik 06.06.2024
Ob nedavni izmenjavi vojnih ujetnikov med Ukrajino in Rusijo so svet pretresle fotografije zapornika, ki je po dveh letih, preživetih v ruskem ujetništvu, videti kot okostnjak. V petek sta si Ukrajina in Rusija izmenjali 75 vojnih ujetnikov. Med njimi… »

Streljanje v vasi Sirči: Eden od domačinov se je polulal, kri je začela špricati naokoli, Mitja je kričal ...

Necenzurirano 06.06.2024
Z zaslišanjem oškodovancev se je včeraj na koprskem okrožnem sodišču nadaljevalo sojenje 62-letnemu Marinu Šavronu, ki mu tožilstvo zaradi lanskega streljanja v vasi Sirči očita povzročitev splošne nevarnosti in povzročitev lahke poškodbe… »

PO RAZKRITJU PRETRESLJIVE ZGODBE: Tožilstvo zavrglo ovadbo zoper Eugenijo Carl

Regional 06.06.2024
Koprsko tožilstvo je zavrglo kazensko ovadbo zoper novinarko TV Slovenija Eugenijo Carl, ki jo je vložila kriminalistična policija Policijske uprave (PU) Koper. Ovadba ji je očitala, da je v prispevku o 6-letnem dečku, ki je bil pozitiven na kokain… »

Vabilo na 1. javno razpravo o viziji in ciljih razvoja prometa v Občini Polzela

Savinjsko Šalaške 06.06.2024
Občina Polzela vas vabi na 1. javno razpravo na temo priprave Občinske celostne prometne strategije Občine Polzela (OCPS): »Predstavitev predloga vizije in ciljev OCPS«. Skozi razpravo boste imeli skupaj priložnost iskati odgovore na osrednja… »

Danes poje mi korak – odličen avtorski večer dveh otroških zborov

Domžalec 06.06.2024
JSKD OI Domžale in Osnovna šola Rodica sta organizirala avtorski večer »Danes poje mi korak«, ki je bil v torek, 4. junija 2024, v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah. Prireditev so si ogledali starši, sorodniki, prijatelji, sodelavci… »

Boštjančič nad “najbogatejše” normirance

Dnevnik 06.06.2024
Vlada namerava ponovno poseči v sistem normirancev in zaostriti pogoje. Ministrstvo za finance predlaga znižanje zgornje meje prihodkov, od katerih bo mogoče uveljavljati normirane odhodke, na 60.000 oziroma 30.000 evrov. S tem ciljajo predvsem na… »

Izberite politika, ne kreature ali maskote

Savinjsko Šalaške 06.06.2024
Poudarek je na dveh temah – na konkurenčnosti EU in varnosti. Gre za uresničevanje koristi posameznikov, in ne spodbujanje sanj o stanovanjih v oblakih. Recept za uspeh Evrope ni v ideologiji, solidarnosti ,pravičnosti ali solidarnosti, temveč v… »

JUTRO KOT IZ NOČNE MORE: Svojega partnerja našla mrtvega na dan rojstva njunega otroka

Regional 06.06.2024
Nosečnica, ki naj bi šla v bolnišnico zaradi načrtovanega carskega reza, je na dan poroda poskušala zbuditi svojega partnerja, a je ugotovila, da je mrtev. Zgodilo se je v angleškem mestu Stretford. 40-letni Thomas Gibson je doživel srčni zastoj… »

Princ Harry zavrnil povabilo na kraljevo poroko leta

Necenzurirano 06.06.2024
Princ Harry je bil povabljen na britansko poroko leta, vendar sta se z ženinom dogovorila, da je bolje, da se poroke ne udeleži. Harry in njegov odtujeni brat, princ William, sta oba dolgoletna prijatelja Hugha Grosvenorja, vojvode Westminstrskega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem