Slovenija arhiv novic 10.06.2024

Nove zvezde na podjetniškem svodu savinjsko-šaleške regije

Dnevnik 10.06.2024
Minulo sredo je v Velenju potekal zaključni dogodek programa Startup Generator 2024, ki je na podjetniški svod letos četrtič pripel nove zvezde slovenskega podjetništva iz savinjsko-šaleške regije. Startup Generator je šesttedenski… »

Skrivnost ljubljanske pitne vode in kanal C0

Dnevnik 10.06.2024
Na najbolj koristni preiskovalni komisiji državnega zbora doslej, namreč o ugotavljanju zlorab in nezakonitosti pri gradnji povezovalnega kanala C0 na območju ljubljanskega vodonosnika Ljubljanskega polja, se je razkrila skrivnost čiste pitne za… »

Renesansa neonacizma

Dnevnik 10.06.2024
Peljal sem se po ljubljanski obvoznici v času običajne gneče. Bilo je pred nekaj dnevi okoli druge ure popoldne. Dohitel sem voznika v nevpadljivem avtomobilu, vsaj na prvi pogled. Ko sem se malo bolj približal, hitrosti so bile nizke, sem opazil… »

Nepreslišano: Janez Markeš, kolumnist

Dnevnik 10.06.2024
Pravni strokovnjak Rajko Pirnat je povedal, da ne vidi pravnega interesa, da bi SDS lahko priznanje Palestine izpodbijala, kar pomeni, da je Janša v hitropoteznem šahu dobil svoj šah mat, četudi je imel prav glede očitkov o proceduri. In tu se prava… »

Varnostna trčenja EuroNCAP: Nerealno visoki standardi so postali realnost

Dnevnik 10.06.2024
Da so avtomobili na evropskih cestah vse bolj varni, je zaslužna tudi organizacija EuroNCAP, ki od leta 1997 opravlja varnostna trčenja. Prvi avtomobil, ki je dobil maksimalno oceno petih zvezdic, je bila leta 2001 renault laguna. Testirajo 95 odstotkov… »

Sončni paneli in pločevinasta streha ovirali gasilce

Dnevnik 10.06.2024
V zadnjem času je požarov na strehah s sončnimi elektrarnami vedno več. Vsak od njih je za gasilce izziv. V požaru na šoli v Bistrici pri Tržiču niso goreli sončni paneli, pač pa ostrešje pod njimi, pločevinasta streha pa je gasilcem dodatno… »

Zaradi veliko novih naročil dolgoročno optimistični

Dnevnik 10.06.2024
Za MG Rohr, gazelo podravsko-pomurske regije 2021, je bilo lansko leto izjemno. Podjetje je zaključilo petmilijonsko investicijo v novo avtomatizirano in informatizirano tovarno s sodobnimi stroji in robotskimi celicami ter skladiščni center. Ker so… »

Truplo očeta zakopal in pobiral pokojnino

Dnevnik 10.06.2024
Pred osmimi leti je Zemunčan v betonska tla ene od sob družinske hiše zakopal očetovo truplo. Vsa leta doslej je pobiral njegovo pokojnino. Podoben primer je obravnavala ljubljanska policija, v osmih letih po materini smrti naj bi se moški okoristil… »

Američani ne odnehajo

Dnevnik 10.06.2024
Vojna v Ukrajini je debelo že v tretjem letu, je zmeraj hujša, z zmeraj več udeleženih vojakov, z zmeraj več orožja in z veliko žrtev na obeh straneh. Dalj časa kot traja ta vojna, bolj je Ukrajina uničena in bolj je Rusija finančno, gospodarsko… »

Delnice družbe Relax na Ljubljanski borzi

Dnevnik 10.06.2024
Delnice družbe Relax, ki se ukvarja z organizacijo turističnih potovanj, so začele kotirati v standardni kotaciji Ljubljanske borze. Z vstopom na borzo si želijo predvsem zagotoviti nov vir financiranja in povečati kredibilnost, na Ljubljanski borzi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem