Arhiv novic 09.07.2024

Velik zasuk, Roglič demantiral izjave, da se je odpovedal nastopu na OI

Zurnal24 09.07.2024
Roglič se bo glede nastopa na OI odločil po koncu Toura, poročata RTVS in Val 202. Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) se še ni odločil glede nastopa na cestni dirki na olimpijskih igrah v Parizu, danes poročata… »

Obvezno služenje vojaškega roka na Hrvaškem bo trajalo od dva do tri mesece

RTV Slovenija 09.07.2024
Na Hrvaškem bo s 1. januarjem po napovedih začelo veljati obvezno služenje vojaškega roka, ki ga bo po neuradnih ocenah opravilo okoli 4000 nabornikov letno, za tiste, ki se bodo sklicevali na ugovor vesti, pa je predviden daljši civilni vojaški… »

NA SPOREDU TRADICIONALNO TUDI SLOVENSKI FILMI: V Pulju odštevanje do začetka filmskega festivala, to pa bo novost (FOTO)

Regional 09.07.2024
V Pulju bo od četrtka potekal letošnji 71. filmski festival. V različne programske kategorije so se uvrstili tudi slovenski filmi. Na ogled bodo koprodukcijski filmi: Poslednji heroj, Živi in zdravi ter Mož, ki ni mogel molčati, ter kratka filma… »

Orban prepričan, da je z obiskom Moskve povečal možnosti za mir v Ukrajini

RTV Slovenija 09.07.2024
Madžarski premier Viktor Orban je v pismu voditeljem držav članic EU-ja izrazil prepričanje, da po pogovorih z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom obstaja večja možnost za premirje v Ukrajini. V pismu, naslovljenem na evropske kolege in… »

KPK po naših člankih: Korupcijska tveganja pri prenosu javnih naročil bolnišnic k zunanjim izvajalcem

Finance.si 09.07.2024
Protikorupcijska komisija vlado poziva, naj za javno naročanje v zdravstvu čim prej poišče sistemske rešitve, na primer vzpostavitev skupnih nabavnih služb. S tem najbrž ne bo nič. Zakaj ne? Ker tudi ministrstvo za zdravje ravna enako napačno kot… »

Volkswagnov električni kombi s 300 konji in dosegom skoraj 500 kilometrov

Finance.si 09.07.2024
Volkswagen je nadgradil model ID.buzz z baterijo zmogljivosti 79 oziroma 86 kilovatnih ur in novim elektromotorjem z 210 kilovati moči. Cene v Sloveniji bodo od 58.795 evrov.… »

Umrl arhitekt in profesor urbanizma Fedja Košir

Dnevnik 09.07.2024
V 85. letu je umrl arhitekt in upokojeni profesor na Fakulteti za arhitekturo Fedja Košir. Po navedbah Slovenske akademije znanosti in umetnosti, katere izredni član je bil od lani, je v 70. in 80. letih minulega stoletja na slovenskih in jugoslovanskih… »

Salon de Plaisirs – razstava o eksperimentalnem užitku arhitektov pri oblikovanju

RTV Slovenija 09.07.2024
Kako lahko z mizo in prostorom odpiramo družbenokritično razpravo o večplastnosti družbenega delovanja? Odgovor prinašata Špela Hudnik in Peter Vezjak iz biroja Monochrome Arhitekti, ki na razstavi Salon de Plaisirs premišljujeta o današnji krizi… »

Slovenska podjetja še vedno izpuščajo priložnosti za inovacijske milijone

Finance.si 09.07.2024
Idej, kje so težave, kaj bi bilo treba narediti, je veliko, ob tem minevajo meseci in leta, v izkušenih članicah EU pripravljajo nove projekte, v manj izkušenih smo za zdaj zgolj bolj ko ne opazovalci.… »

Italija: V operaciji proti mafiji zasegli 130 milijonov evrov

Dnevnik 09.07.2024
Italijanska policija je v obsežni operaciji proti mafiji zasegla 131 milijonov evrov in aretirala 18 ljudi. Akcija je bila usmerjena zlasti proti mafijskima združbama 'Ndrangheta in Camorra ter njunemu delovanju v Rimu, povezanemu s pranjem denarja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem