Arhiv novic 09.07.2024

JE POSTOJNSKA JAMA RAJ ZA TATOVE? Izkoristil gnečo in turistko 'olajšal' za 300 evrov

Regional 09.07.2024
Včeraj popoldne so policisti Policijske uprave (PU) Koper prejeli prijavo o drzni tatvini na blagajni Postojnske jame, kjer sta bili dve osumljenki pridržani, denar pa je bil vrnjen oškodovani turistki iz Italije. O podobnem dogodku smo že poročali… »

Orban z druščino skrajne desnice tretji v parlamentu

Dnevnik 09.07.2024
Skrajna desnica v evropskem parlamentu se je preoblikovala. Orbanova skupina Patrioti Evrope, kamor se je preselila skoraj celotna skrajno desna politična srenja iz zdajšnje skupine Identiteta in demokracija, je postala tretja najmočnejša sila v… »

SLON DO SMRTI POTEPTAL TURISTA: "Ne odpirajte oken in ne oddaljujte se od vozil," svarijo obiskovalce parka

Regional 09.07.2024
V narodnem parku Pilanesberg v Južni Afriki je slon v nedeljo zjutraj do smrti poteptal 43-letnega španskega turista, ko je ta izstopil iz vozila, da bi fotografiral čredo. Fotografija je simbolična. Moški, njegova južnoafriška zaročenka in še… »

To je pripomoček, ki ga za boljše branje otrok v šolah uvaja ministrstvo

Finance.si 09.07.2024
Šempetrski startup Hopalai je razvil digitalni pripomoček, ki otrokom pomaga pri usvajanju in izboljševanju bralnih veščin; jeseni gredo z njim še na trg ZDA. Ekipa šempetrskega startupa Hopalai, ki jo vodi Ursula Lavrenčič, je z e-bralnikom KOBI… »

Zaključil se je festival Ormoško poletje s spektakularnim koncertom pevke Alye

Spodnje Podravje 09.07.2024
S sobotnim koncertom priljubljene pevke Alye se je zaključil letošnji festival Ormoško poletje, ki je privabil številne obiskovalce. Festival je skozi celotno trajanje navduševal tako najmlajše kot tudi odrasle obiskovalce. Letošnji festival se je… »

Marko Vozelj: Moja dekleta, moje veselje in sreča

Necenzurirano 09.07.2024
Marko Vozelj o vzgoji, starih časih in ljubezni. 'V tem hitrem svetu, ko imajo otroci vse in takoj, se izgublja temeljno čustvo, ki je največje gonilo – hrepenenje, ki ti da smisel. Če ni smisla, ni ljubezni.'. Marko Vozelj je že desetletja eden… »

Vsa prizorišča letošnjih iger: od Pariza do Tahitija

RTV Slovenija 09.07.2024
Olimpijske igre v Parizu bodo potekale na ikoničnih lokacijah, tudi pod Eifflovim stolpom in v Versaillesu. Športniki bodo tekmovali tudi na znanih stadionih in v Francoski Polineziji, slovesnost ob odprtju pa bo na reki Seni. Igre bodo izpeljali ob… »

Razkol še večji, o sodelovanju v dobro pacienta pa ne duha ne sluha

Zurnal24 09.07.2024
Zdaj, ko je zakon napisan - med drugim, v njem ni govora o izboljšanju dostopnosti psihoterapevtov in o tem, da bi zdravljenje pacientom krila zdravstvena zavarovalnica - se obe strani strinjata le v tem, da je nestrokoven in škodljiv. Psihiatrično in… »

Dnevni horoskop za sredo, 10. julija 2024

Zurnal24 09.07.2024
Soočenja ne bo enostavna, prav tako se boste tisti, ki hrepenite po spremembah težko zadovoljili s počasnimi premiki. Potrebni bosta prilagodljivost in sposobnost optimističnega razmišljanja, ne glede na to kar se bo dogajalo. Spraševali se boste o… »

Mobilno gostovanje: na kaj moramo biti pozorni in kako se znajti zunaj EU

Finance.si 09.07.2024
Medtem ko lahko v državah EU in evropskega gospodarskega prostora mobilni telefon uporabljamo tako rekoč enako kot doma, je treba biti drugje bolj previden in iskati lokalne ali druge rešitve za ugodnejši zakup količin v gostovanju. Zbrali smo nekaj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem