Arhiv novic 09.07.2024

Neverjetno, kaj si je privoščil Slovenec na Hrvaškem

Zurnal24 09.07.2024
Hrvaška policija je pridržala 48-letnega slovenskega državljana, ki je osumljen storitve kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst prometa. Minuli konec tedna je na otoku Murter izbruhnil požar, ki so ga gasili tudi iz zraka. Na terenu je bilo pet… »

Penko: Urška Žigart nikoli na enodnevni dirki ni bila uvrščena v top 30

RTV Slovenija 09.07.2024
Ob javnem nezadovoljstvu po izbiri slovenske ženske kolesarske reprezentance za olimpijske igre, ko je brez vozovnice za Pariz ostala najboljša Slovenka na svetovni lestvici Urška Žigart, so se oglasili tudi pri Kolesarski zvezi Slovenije - in… »

Philipsen s čistim sprintom le dočakal zmago

Dnevnik 09.07.2024
Tadej Pogačar tudi po deseti etapi letošnjega Toura ostaja v skupnem vodstvu najpomembnejše kolesarske dirke na svetu, Primož Roglič je četrti. V Sloveniji v javnosti najbolj odmeva izbor kolesarskih ekip za olimpijske igre, saj tam ne bo Urške… »

Trump / »Biden ima svoj ego in noče odnehati«

Mladina 09.07.2024
Donald Trump verjame, da bo njegov protikandidat in trenutni predsednik ZDA Joe Biden kljub nekaterim pomislekom v demokratski stranki ostal v tekmi za ponovno izvolitev. Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump verjame, da bo njegov… »

KPK spet opozarja na korupcijska tveganja pri javnih naročilih v zdravstvu

RTV Slovenija 09.07.2024
Ob informacijah, da bo pomemben del nalog pri izvedbi večjega števila javnih naročil v največjem javnem zdravstvenem zavodu v državi prenesen na zunanje izvajalce, KPK vnovič opozarja na korupcijska tveganja, ki se ob takšnem pristopu pojavljajo… »

ZAKAJ NISO TAKOJ ZAČELI GRADITI DVEH PROG NA DRUGEM TIRU? To odgovarja Bratuškova

Regional 09.07.2024
Včeraj je infrastrukturno ministrstvo napovedalo, da bomo začeli graditi še en tir železniške proge med Koprom in Divačo. Stari tir, ki je danes v uporabi, pa naj bi postal kolesarska pot. Drugi tir smo začeli graditi leta 2021, leta 2026 naj bi… »

Bolnišnica Celje kupuje opremo za nov srčni center, kirurga pa skriva ali ga še nima

Finance.si 09.07.2024
Operacije na odprtem srcu naj bi začeli izvajati že septembra, potem ko jim je ministrstvo za zdravje menda na lepe oči dodelilo program v vrednosti 1,7 milijona evrov. Dogajanju nekdanji minister Samo Fakin pravi »prijateljska korupcija«.… »

V gradbeništvu najmočnejša rast zaposlovanja do konca leta, a plače precej pod državnim povprečjem

Finance.si 09.07.2024
Rast zaposlovanja izvira predvsem iz zaposlovanja tujih delavcev; objavljamo najvišje plače v podjetjih z lanske lestvice TOP gradbeništvo… »

Fides: Vlada se ves čas ukvarja z iskanjem načinov, kako bi zdravništvo utišala in stavko zatrla

RTV Slovenija 09.07.2024
Fides opozarja, da je zdravniška stavka razgalila vso bedo in trhlost javnega zdravstvenega sistema. "Če do dogovora med sindikatom Fides in vlado ne bo prišlo, bodo edini poraženci žal javni zdravstveni sistem in z njim pacienti," so navedli. V… »

Mladi voznik po mestu 158 km/h, to je sledilo

Zurnal24 09.07.2024
Neprilagojena hitrost, sploh v povezavi z neizkušenostjo voznikov začetnikov, eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč. Celjski policisti so včeraj ponoči na celjski obvoznici iz smeri Medloga proti Čopovi ulici, kjer je hitrost… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem