Albanija

Prosinečki našel nov izziv

Delo 19.10.2023
Nekdanji vrhunski hrvaški nogometaš bo trenersko kariero nadaljeval v Albaniji. Robert Prosinečki, nekdanji zvezdnik jugoslovanske in pozneje hrvaške nogometne reprezentance, je novi trener albanskega Partizanija. Na klopi albanskega prvoligaša bo… »

Katastrofalen teden Hrvaške, šampanjce odpirali v treh državah

SiolNET 15.10.2023
Nogometna nedelja je bila zelo pestra. Nastop na Euru 2024 so si zagotovile Škotska, Španija in Turčija, Hrvaška pa se je po porazu v Walesu (1:2) znašla v nehvaležnem položaju, saj ji grozi, da bo skupino končala šele na tretjem mestu. V nedeljo… »

Ljubljančane prosijo za potrpljenje: Leto in pol bo življenje tu precej napeto

Zurnal24 10.10.2023
Zdajšnja postaja je "slabša od tiste v Albaniji, a zdaj bo najgrša postaja postala najlepša postaja," je dejal Zoran Janković. Na Mestni občini Ljubljana so predstavili projekt izgradnje javnega dela Potniškega centra Ljubljana in okoliške javne… »

Slovenke četrte, Slovenci osmi v družbi Magnusa Carlsena

RTV Slovenija 09.10.2023
Ekipa ljubljanskega Tajfuna je na evropskem klubskem pokalu v šahu v Draču v Albaniji zasedla osmo mesto v absolutni konkurenci. Slavil je norveški Offerspill Sjakklubb na čelu z najboljšim šahistom sveta Magnusom Carlsenom. Elitni šahovski dogodek… »

Tragedija v Albaniji: Slovenec padel z gradu in umrl

SiolNET 05.10.2023
Z gradu nad mestom Skader v severozahodni Albaniji je v sredo zvečer padel slovenski turist. Po nesreči so ga odpeljali v bolnišnico, a je ob padcu utrpel tako hude poškodbe glave, da je umrl. Po zadnjih informacijah naj bi sicer Slovenca pred padcem… »

V Albaniji umrl slovenski turist

Delo 05.10.2023
65-letnika so takoj odpeljali v bolnišnico, a mu žal niso mogli več pomagati. V Albaniji je umrl 65-letni slovenski turist. Padel naj bi z gradu Rozafa, so poročali albanski mediji. Nesreča se je zgodila okrog 19. ure. 65-letnika so takoj odpeljali v… »

Slovenci unovčili prednost v Termah Čatež in postali prvaki

Dnevnik 05.10.2023
Najboljši šahist sveta Magnus Carlsen te dni tekmuje v Draču v Albaniji, kjer sta tudi slovenski ekipi. V organizaciji Šahovske zveze Slovenije (ŠZS) se je pred dnevi v Termah Čatež uspešno zaključilo mladinsko evropsko prvenstvo v hitrih… »

V Prokletijah ni prav nič prekletega

Delo 04.10.2023
Kulisa, ki jo na severu Albanije rišejo dvatisočaki, v marsičem spominja na gorate predele Slovenije. V nadaljevanju preberite: Ob pogledu na sive vrhove, skozi katere je nad dolino reke Valbone​ vzhajalo poznopoletno sonce, si je bilo težko… »

Deželo sinov orlov je treba odkrivati počasi, z užitkom

Delo 30.09.2023
Evropski Maldivi, rajske plaže, nizke cene, prijazni ljudje, čudovita hrana, zanimiva in lepa dežela – Albanija, dežela sinov orla in tisočev bunkerjev. V nadaljevanju preberite: Evropski Maldivi, rajske plaže, nizke cene, prijazni ljudje… »

Foto: Albanca v kombiju tihotapila poldrugo tono hrane, na prikolici pa verjetno ukraden avto

Necenzurirano 27.09.2023
Zaplenili so jima celo pet živih golobov, ki so bili brez hrane in pijače zaprti v škatlah za banane. Na avtocestnem počivališču pri Innsbrucku na avstrijskem Tirolskem je finančna policija zasačila dva državljana Albanije, ki sta v kombiju… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem