Albanija

Poljaki po skrajšanem postopku odslovili Fernanda Santosa

Delo 13.09.2023
Do prekinitve sodelovanja je prišlo po zadnjih slabih izidih v kvalifikacijah za nogometno evropsko prvenstvo 2024. Portugalec Fernando Santos ni več selektor poljske nogometne reprezentance. Do prekinitve sodelovanja je prišlo po zadnjih slabih izidih… »

Vinska vizija Odprtega Balkana – edinstvena priložnost za razvoj vašega vinskega posla

SiolNET 11.09.2023
Drugi mednarodni vinski sejem Vinska vizija Odprtega Balkana se bo odvijal od 16. do 19. novembra 2023 v okviru beograjskega sejma pod pokroviteljstvom vlad Republike Srbije, Severne Makedonije in Albanije. Beograd bo v središču evropske in svetovne… »

Zloglasnemu ubežniku skoraj 12 tisoč let zapora

SiolNET 08.09.2023
V Turčiji so na kar 11.196-letno zaporno kazen – simbolično, seveda, v resnici gre za doživljenjski zapor – obsodili Faruka Fatiha Özerja, ustanovitelja in direktorja leta 2021 propadle borze za kriptovalute Thodex, ki je vlagatelje oškodoval za… »

Balkanski voditelji na BSF-ju izrazili frustriranost glede širitve EU-ja

RTV Slovenija 28.08.2023
Predsedniki vlad balkanskih držav so na okrogli mizi na Blejskem strateškem forumu (BSF) pozdravili napoved predsednika Evropskega sveta Charlesa Michela, da mora biti Evropska unija do leta 2030 pripravljena na širitev, a niso skrivali frustracij. Na… »

Vse manj svobode na vse bolj zaprtem Balkanu

Delo 28.08.2023
Po izstopu ustanovne članice Albanije prejšnji mesec je Odprti Balkan le še spomin, zdaj pa izginja še svoboda govora. V nadaljevanju preberite: Regionalna pobuda, ki naj bi balkanskim državam v evropski čakalnici izrazito olajšala in pospešila… »

Prizadevala sta si, da se osebi z downovim sindromom odstranijo dojke, zdaj svetujeta šolskemu okrožju

Nova 24TV 24.08.2023
(foto: družbena omrežja) Javno šolsko okrožje v Los Angelesu je gostilo usposabljanje za vzgojitelje o “dobrobiti spolno in spolno raznolikih deklet”, ki ga je vodil zakonski par, ki nudi zdravljenje za otroke s spolno disforijo. Enotno šolsko… »

Srbski obrambni minister svari sosedi

SiolNET 21.08.2023
Srbski obrambni minister in predsednik vladajoče stranke Miloš Vučević je v soboto izjavil, da sta Črna gora in Severna Makedonija storili napako s tem, ko sta priznali neodvisnost Kosova, kar ju bo po njegovem mnenju udarilo po glavi. V Podgorici so… »

Albanska policija kmete poziva, naj zaradi nevarnosti požarov ne požigajo svojih polj

RTV Slovenija 20.08.2023
V Albaniji se gasilci in vojaki bojujejo z več gozdnimi požari, zaradi katerih so oblasti prijele štiri ljudi. Tamkajšnji kmetje sicer pogosto požigajo zemljišča, da bi očistili polja pred setvijo, kar pa je v sušnih in vročih mesecih nevarno… »

ITALIJA PORAVNALA RAČUN TURISTOV: Pobegnili so iz restavracije v Albaniji

Regional 19.08.2023
Italijansko veleposlaništvo v Tirani je na zahtevo premierke Giorgie Meloni poravnalo neplačan račun italijanskih turistov, ki so v začetku tedna brez plačila pobegnili iz restavracije v albanskem mestu Berat. Meloni je ob tem turiste označila za… »

Giorgia Meloni poslala veleposlanika, naj namesto "pozabljivih" rojakov plača račun

RTV Slovenija 18.08.2023
Italijanska premierka Giorgia Meloni, ki te dni dopustuje v Albaniji, je, ko je slišala, da so italijanski turisti neko restavracijo zapustili brez plačila, poslala veleposlanika, naj poravna račun "namesto teh idiotov". Meloni je na povabilo… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem