Bitcoin

Borze v manj kot mesecu od ekstremnega pohlepa do strahu

RTV Slovenija 15.03.2023
Po zlomu dveh ameriških bank se je na finančne trge za nekaj dni naselil strah pred novo finančno krizo, a so se razmere v torek umirile, bančne delnice so okrevale, nenavadno visoko rast pa je doživel bitcoin. Naval na banke oziroma "bank run", ki… »

Propad SVB-ja: strel v koleno, ki pa ne pomeni sistemskega tveganja

RTV Slovenija 12.03.2023
Banka Silicon Valley je 40 let financirala tehnološki sektor, ta pa banki ni dal na voljo niti 40 ur, da se reši. Le toliko je trajalo, da se je zgodil spektakularni zlom SVB-ja, ki je povzročil dodaten nemir na delniških trgih in bitcoin poslal pod… »

Rdeča luč ideji, da bi imele kripto valute status uradne valute

24ur 24.02.2023
Mednarodni denarni sklad (IMF) ne podpira podelitve statusa zakonitega plačilnega sredstva kripto valutam. To je prva na seznamu devetih točk priporočil sklada o tem, kako naj države obravnavajo kripto valute, kot je bitcoin. Status, kot ga imajo… »

Jastrebi in bitcoin dobili krila

RTV Slovenija 19.02.2023
Po visoki januarski rasti optimizem na delniških trgih plahni. Dow Jones je na tedenski ravni izgubljal tretjič zapored. Ni izključeno, da bodo trgi testirali jesensko dno. Cene nafte so se znižale, bitcoina pa močno zvišale in "padla" je meja… »

Slovenka iz Opatije želela zaslužiti s kriptovalutami: ogoljufana za 35.000 evrov

Slovenske novice 22.01.2023
S svojega računa prek spleta je večkrat opravljala finančne transakcije s podjetjem, ki se ukvarja s trgovanjem s kriptovalutami. Za okoli 35.000 evrov je bila ogoljufana 46-letna Slovenka, ki je s svojega računa prek spleta večkrat opravljala… »

Račun Slovenke na Hrvaškem ostal prazen, ogoljufali so jo za 35 tisoč evrov

SiolNET 20.01.2023
46-letno Slovenko iz Opatije, ki je s svojega računa prek spleta večkrat opravljala finančne transakcije s podjetjem, ki se ukvarja s trgovanjem s kriptovalutami, so ogoljufali za 35 tisoč evrov, poroča Index.hr. Primorsko-goranska policija je danes… »

Bitcoin narašča: Ali se je ta kriptovaluta prebudila iz sanj?

24ur 20.01.2023
Leto 2022 je bilo težko za bitcoin. Recesija in kriza zaupanja v kriptovalute sta prisilili trgovce v prodajo bitcoina in v vlaganje v stabilnejša sredstva. Lani je Bitcoin padel za 57,53 %. Propad FTX, ene največjih platform za trgovanje s… »

Zaslužek kibernetskih kriminalnih tolp usiha: žrtve nočejo plačati odkupnin

24ur 19.01.2023
Žrtve kibernetskega kriminala imajo svojih izsiljevalcev dovolj. Raziskovalci namreč pravijo, da so kibernetsko kriminalne tolpe utrpele 40-odstotni padec v zaslužku, saj jim njihove žrtve ne želijo več plačati odkupnine. A čeprav se je zaslužek… »

Pri naših sosedih pustila superjahto in zbežala, zdaj se vračata v igro

SiolNET 18.01.2023
Junija 2022 se je vrednost naložb povprečnega vlagatelja v bitcoin in druge kriptovalute zmanjšala za okrog 30 odstotkov. Glavni krivec za to je bila sprva govorica in nato tudi uradna potrditev insolventnosti naložbenega sklada za kriptovalute Three… »

Bitcoin se je prebudil. Se začenja nov ples ali gre za past?

SiolNET 17.01.2023
Pretekli konec tedna je narisal nasmešek na obraz slehernega vlagatelja v kriptovalute. Tako rekoč vse najpomembnejše, na čelu z bitcoinom in ethrom, so namreč pritisnile na plin, njihove cene pa so, v primerjavi s prejšnjim torkom, višje od 20 pa… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem