Frankfurt

OB ARETACIJI NA SPLITSKEM LETALIŠČU POLICIJI PONUDIL TRI STVARI: 100.000 evrov, potni list in obljubo, da se jim bo javil

Regional 12.10.2023
Na področju Splita so v okviru velike policijske akcije, v kateri sodeluje Urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (USKOK), nemško tožilstvo in policija iz Frankfurta, aretirali deset ljudi, zaradi sodelovanja v mednarodni… »

V Frankfurtu se prvič v nemškem prostoru celostno predstavlja slovenska arheologija

RTV Slovenija 12.10.2023
Od prstana zaobljube iz 2. stoletja do prav toliko stare koščene miniaturne knjižice: več kot sto arheoloških predmetov na prvi razstavi v nemškem prostoru, posvečeni zgolj slovenski arheologiji, predstavlja zaklade desetih slovenskih muzejev… »

Brati, razumeti, razmišljati, razrešiti

Dnevnik 11.10.2023
Tako imenovani Ljubljanski manifest o pomenu branja na višji ravni, ki so ga predstavili včeraj in ki bo eden od programskih stebrov slovenskega častnega gostovanja na knjižnem sejmu v Frankfurtu prihodnji teden, govori pa o tem, da je branje knjig… »

Ljubljanski manifest o branju na višji ravni: zdrava demokratična družba zahteva vzdržljive bralce

RTV Slovenija 10.10.2023
Z manifestom bo Slovenija poleg poezije in filozofije na častnem gostovanju v Frankfurtu izpostavila spremembe bralnih navad in upadanje bralnih sposobnosti. Pozivajo k poučevanju in spodbujanju branja z merjenjem bralnih spretnosti in raziskavami… »

Huligan in odstavljena direktorica bosta Slovenijo predstavljala na Mednarodnem knjižnem sejmu

Nova 24TV 09.10.2023
Foto: Vuk Čošić, Renata Zamida, stavba Ministrstva za kulturo (foto: STA/Ministrstvo za kulturo) Da bo Slovenija častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma (FKS), je velik dogodek, ki ima potencial pomagati naši obubožani založniški industriji… »

Opera Blühen skladatelja Vita Žuraja razglašena za operno praizvedbo leta

RTV Slovenija 06.10.2023
Opera Blühen (Razcvet) skladatelja Vita Žuraja, ki so jo krstno izvedli januarja v Frankfurtu, je na libreto Händla Klausa nastala po naročilu operne hiše v Frankfurtu in je najobsežnejše Žurajevo delo doslej. Skladatelj Vito Žuraj je opero… »

Razstava slovenskih fotografov, ki s poetičnimi pristopi raziskujejo meje fotografije

RTV Slovenija 06.10.2023
V sklopu mednarodnega knjižnega sejma bodo v razstavišču Fotografie Forum Frankfurt nocoj odprli razstavo PARADISE, PERFORMANCE, REPLICA. SLOVENIAN PHOTOGRAPHIC ART, na kateri bodo predstavljena dela Vanje Bućan, Jošta Dolinška in Bojana Radoviča… »

Kdo neki tam piše? V Frankfurt brez priseljenskih avtorjev in avtoric iz nekdanje skupne države.

RTV Slovenija 05.10.2023
"Slovenija je majhna dežela, ki leži v srcu evropske raznolikosti." Tako se začne spletna predstavitev slovenskega programa častnega gostovanja na letošnjem Frankfurtskem knjižnem sejmu. V nadaljevanju predstavitve preberemo, da so bili "slovenski… »

Darilo moža naše predsednice neprecenljive vrednosti

Zurnal24 05.10.2023
Zbirka, ki ima sedaj muzejsko vrednost. Sredi septembra so v Muzeju komunikacij v Frankfurtu (Museum für Kommunikation) odprli razstavo Hallo! Wer da?, s podnaslovom Mobilne zgodbe iz Slovenije in Nemčije, ki je plod sodelovanja omenjenega nemškega… »

Zebre niso ubežale hladnokrvnemu ljubljanskemu jagru

Delo 04.10.2023
Domen Novak je bil junak zmage Wetzlarja proti Kielu v pokalu. Veseli se reprezentančnih izzivov in sanja o Parizu. Na kavo z Injo najraje v Frankfurt. V nadaljevanju preberite: Ni ravno jutranja ptica slovenski rokometni reprezentant Domen Novak. Ob… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem