Frankfurt

Oddaja Panoptikum tokrat o gostovanju na Frankfurtskem knjižnem sejmu

RTV Slovenija 04.10.2023
Na svetovnem podiju figurirata dva tipa knjižnih sejmov. Med prireditvami tega kova, namenjenimi tistim, ki se s knjigo poklicno ukvarjajo, je najpomembnejši frankfurtski – tam se običajno srečujejo profesionalci in trgujejo z avtorskimi pravicami… »

Veš, poet, svoj dolg: Frankfurt spoznava slovenski film

RTV Slovenija 03.10.2023
Ob bližajočem se častnem gostovanju Slovenije na Frankfurtskem knjižnem bodo v Frankfurtu lahko pobližje spoznali tudi slovenski film. Prvi slovenski celovečerec V kraljestvu Zlatoroga bo danes odprl retrospektivo Veš, poet, svoj dolg… »

Ensemble Modern: vrhunski ansambel za sodobno glasbo izvaja najnovejša slovenska glasbena dela

RTV Slovenija 01.10.2023
V Mariboru in Ljubljani se je s koncertnim programom sodobnih slovenskih skladateljev predstavil Ensemble Modern. Program z deli Petre Strahovnik, Vinka Globokarja, Mateja Bonina, Nine Šenk in Vita Žuraja bo na sporedu še v soboto v Frankfurtu. V… »

Okoljski aktivisti ogorčeni nad pregrešno dragimi poleti za hišne ljubljenčke

RTV Slovenija 30.09.2023
Britansko podjetje je svojo ponudbo poletov za bogate lastnike hišnih ljubljenčkov okrepilo še s povezavo med Londonom in Dubajem. Skupina podnebnih aktivistov Extinction Rebellion je ogorčena nad razsipnim in do okolja neprijaznim načinom potovanja… »

Kaj bo slovenski literaturi prinesel Frankfurt?

RTV Slovenija 29.09.2023
V okviru debate, ki je na temo Slovenije kot častne gostje Frankfurtskega festivala potekala na uredništvu LUD Literature, so sodelujoči poudarili pomen prisotnosti poezije, filozofije in otroške literature, ideja je postavitev avtorjev v dialog s… »

V Frankfurtu ob literarnih stvaritvah tudi razkošni svet slovenske ilustracije

RTV Slovenija 28.09.2023
Kot del programa Slovenije kot častne gostje na Frankfurtskem knjižnem sejmu bodo na 80 kvadratnih metrov velikem razstavnem prostoru izpostavljene stvaritve slovenskih ilustratorjev in ilustratork. Predstavitev pripravlja Javna agencija za knjigo (JAK)… »

Rojstvo nakladanja iz duha kritike

Delo 28.09.2023
Vedno več je situacij, v katerih se od nas ne pričakuje natančnih, posrečenih besed, ki zadenejo v srce resničnosti. V nadaljevanju preberite: Harry Frankfurt je umrl julija letos. Bil je filozof in filozofov se najbolje spomnimo tako, da… »

Naša politika želi, da bi uporabljali vlake, Avstrijci so povedali svoje

Zurnal24 27.09.2023
Čeprav si naša politika na čelu z ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek močno želi, da bi čim več ljudi uporabljalo javni transport, torej tudi vlake, pa so Avstrijci videli dovolj. Zaradi zamud se odrekajo našim vlakom in ukinjajo… »

Adijo, Frankfurt, adijo jutranji vlak za Dunaj. Avstrijske železnice režejo povezave zaradi zamud naših vlakov

Finance.si 26.09.2023
Vlak, ki je povezoval Ljubljano s Frankfurtom, bo peljal samo do Beljaka, jutranji vlak za Dunaj pa samo do Gradca. Popoldanski vlak za Dunaj ostaja.… »

Adijo, Frankfurt, adijo jutranji vlak za Dunaj. Avstrijske železnice režejo povezave zaradi zamud naših vlakov

Finance.si 26.09.2023
Vlak, ki je povezoval Ljubljano s Frankfurtom, bo peljal samo do Beljaka, jutranji vlak za Dunaj pa samo do Gradca. Popoldanski vlak za Dunaj ostaja.… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem