Frankfurt

Palestina / Žižkov nastop

Mladina 18.10.2023
Objavljamo prepis in prevod nastopa filozofa dr. Slavoja Žižka, ki ga je imel v torek ob odprtju knjižnega sejma v Frankfurtu. Počakajte z aplavzom. Na koncu ne boste ploskali. Ponosen sem, da sem tukaj, na knjižnem sejmu, saj so knjige, kot smo… »

Margaret Atwood podprla Ljubljanski manifest

Delo 18.10.2023
Slovenija je v nabito polni dvorani v Frankfurtu predstavila pobudo za spodbujanje branja na višjem nivoju; pisateljica se je javila prek videopovezave. Uvodni programski dogodek slovenskega gostovanja na knjižnem sejmu v Frankfurtu je bila predstavitev… »

ŽIŽEK NAREDIL 'SCENO' V FRANKFURTU: Komentiral Hamas in Izrael ter sprožil proteste med občinstvom (FOTO, VIDEO)

Regional 18.10.2023
Na letošnjem 75. frankfurtskem knjižnem sejmu, na katerem je Slovenija nastopila kot častna gostja, je prišlo do burnih odzivov na govor filozofa Slavoja Žižka, provokativnega intelektualca, ki se redno loteva kontroverznih tem in se ne brani… »

Z umetnostjo do večje dostopnosti

RTV Slovenija 18.10.2023
Finnegan Shannon je multidisciplinarna_ni umetnica_k nebinarnega spola (se ne identificira znotraj binarnega spolnega sistema ženska-moški) iz Združenih držav Amerike, ki se v svojem delu osredotoča na kulturo oviranosti. V svojih delih pogosto… »

Odzivi na Žižkov govor, Janša zahteval odstop Aste Vrečko

Dnevnik 18.10.2023
Frankfurtski knjižni sejem (FKS) se je z nekaterimi potezami organizatorjev že pred začetkom ujel v lovke občutljive teme vojne med Izraelom in Hamasom. Na dan otvoritve pa se je brbotanje v ekonomskem loncu spremenilo v eksplozijo ob govoru Slavoja… »

Frankfurtski knjižni sejem danes sprejel prve obiskovalce

Mladina 18.10.2023
V slovenskem paviljonu se bodo vrstili različni dogodki, med njimi predstavitev manifesta o branju na višji ravni. Mednarodni knjižni sejem v Frankfurtu, na katerem je Slovenija letos častna gostja, bo po torkovem odprtju danes sprejel prve… »

Ljubljanski manifest navdušil v Frankfurtu

SiolNET 18.10.2023
Branje na višji ravni je ključ za preživetje demokracij, je svetovno znana kanadska pisateljica Margaret Atwood v videonagovoru povedala na predstavitvi Ljubljanskega manifesta o branju na višji ravni, enega ključnih prispevkov Slovenije kot častne… »

Žižek razburil z govorom, ljudje zapuščali dvorano

Zurnal24 18.10.2023
V Frankfurtu je potekala otvoritvena slovesnost 75. Frankfurtskega knjižnega sejma (FKS), na katerem je Slovenija častna gostja. Za nekaj razburjenja je poskrbel filozof Slavoj Žižek. Sejem je odprla slovenska predsednica Nataša Pirc Musar, ki je v… »

Slavoj Žižek razburil na odprtju frankfurtskega knjižnega sejma

SiolNET 18.10.2023
V Frankfurtu je potekala otvoritvena slovesnost 75. frankfurtskega knjižnega sejma (FKS), na katerem je Slovenija častna gostja. Sejem je odprla slovenska predsednica Nataša Pirc Musar, nastopil pa je tudi filozof Slavoj Žižek, ki je s komentarjem… »

Uvod v častno gostovanje s ščepcem škandala

Delo 17.10.2023
Uradno odprtje frankfurtskega knjižnega sejma pospremila močna politična in kulturna delegacija iz Slovenije; Žižkov govor dvakrat razburil člana občinstva. Na slovesnem odprtju 75. Frankfurtskega knjižnega sejma je bilo veliko pozornosti… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem