Frankfurt

Sedem let nazaj, sedem let naprej: "Pozabite, saj ste nori …"

SiolNET 17.09.2023
"Čez sedem let bomo prodajali le še električne avtomobile," napoveduje več uveljavljenih evropskih znamk. Večji del javnosti te napovedi spremlja z veliko mero nejevere. Toda če bi nam pred sedmimi leti nekdo rekel, da se bomo z električnimi vozili… »

V Frankfurtu razstava o Prešernu: "Na Zahodu je slovensko obdobje romantike neznanka"

RTV Slovenija 16.09.2023
V Nemškem muzeju romantike v Frankfurtu je 175 let od prve objave Zdravljice na ogled razstava o Francetu Prešernu (1800–1849) in Luizi Pesjak (1828–1898). Razstavo organizira NUK v sodelovanju s Slovenskim kulturnim centrom (SKICA) Berlin in… »

Kongres založnikov je za "naj osebnost založništva" izbral Barbaro Pregelj

RTV Slovenija 14.09.2023
Bled je bil prizorišče 20. kongresa slovenskih založnikov. Govorili so o izzivih umetne inteligence in digitalizaciji založniških delovnih procesov, posvetili so se materialni in oblikovni plati knjig ter izbrali "naj osebnost založništva"… »

Popotnica in pisateljica Alma Karlin v središču pozornosti v Cankarjevem domu in v Frankfurtu

RTV Slovenija 13.09.2023
V Cankarjevem domu v novo sezono vstopajo v znamenju Alme M. Karlin, po kateri so poimenovali novo prireditveno dvorano v petem nadstropju. Pozornost ji posvečajo tudi v razstavi na Frankfurtskem knjižnem sejmu, kjer je Slovenija častna gostja… »

V Frankfurtu na razstavi Prešernovi rokopisi in zvočnica njegovih pesmi v nemščini

RTV Slovenija 11.09.2023
V četrtek, 14. septembra, bo v Nemškem muzeju romantike v Frankfurtu odprtje razstave France Prešeren in slovenska romantika. Razstavo pesnikovih rokopisov v sklopu knjižnega sejma spremlja tudi zvočna knjiga v nemščini, izdana pri ZKP-ju RTV… »

Ljudje s postaje Midi

Delo 10.09.2023
Osrednja železniška postaja v Bruslju je v zadnjih tednih postala simbol skrajne revščine, vandalizma, nasilja, odvisnosti in prostitucije. V nadaljevanju preberite: Železniška postaja Midi je vstopna točka za številne od 5,5 milijona ljudi, ki… »

Jürgen Boos: Nekaj posebnega je, da Slovenija v Frankfurt prinaša pesmi

RTV Slovenija 07.09.2023
"Častno gostjo vedno zelo skrbno izberemo. Res smo bili veseli, da je Slovenija vabilo sprejela. Slovenija je za nas edinstvena država, v kateri je v ospredju poezija. Da v Frankfurt prinaša pesmi, je za nas nekaj prav posebnega," poudarja Jürgen… »

Slovenija kaže odlike reprezentanc, ki gredo na velika tekmovanja

Delo 06.09.2023
Reprezentanca je dozorela, našla pravo kombinacijo izkušenj, ki jih pooseblja Jan Oblak, in mladostne zagnanosti, katere paradni mož je Benjamin Šeško. V nadaljevanju preberite: Že takoj po žrebu kvalifikacijskih skupin za evropsko prvenstvo, ki je… »

32 evrov za pot iz Makarske do Ljubljane? Mit ali resnica? #foto

SiolNET 05.09.2023
Z električnim avtomobilom smo obiskali južni del Dalmacije. Baterijo je najprej napolnila hotelska polnilnica, vožnja iz Makarske do Ljubljane pa je zahtevala dve polnjenji in je brez upoštevanja cestnin stala 32 evrov. Bolj kot cena je prepričala… »

Frankfurtski knjižni sejem bosta odprla Olaf Scholz in Nataša Pirc Musar

RTV Slovenija 05.09.2023
Frankfurtski knjižni sejem, na katerem se bo letos kot častna gostja predstavila Slovenija, bosta 17. oktobra odprla nemški kancler Olaf Scholz in slovenska predsednica Nataša Pirc Musar. Kot so sporočili organizatorji, bosta po slovesnosti v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem