Kina

Romantična komedija, ki velja za največjo kino uspešnico te zime

SiolNET 27.01.2024
Romantična komedija Samo ne ti je največja kino uspešnica te zime, če odštejemo otroške filme. Ali to pomeni, da se ta nekdaj najbolj priljubljeni žanr v slovenske kinematografe vrača, ali gre za izjemo, ki je posledica dobre zgodbe in… »

V Kinodvoru je bil lani najbolj gledan film Pretekla življenja

RTV Slovenija 27.01.2024
Lani si je največ gledalcev ljubljanskega Kinodvora ogledalo ganljivo zgodbo o "izgubljenih" sorodnih dušah Pretekla življenja. Film Celine Song je videlo 3873 gledalcev. Sledi mu drama o padcu ugledne dirigentke Tár Todda Fielda s skoraj 3700… »

Kaj slovenci skrivajo v prtljažnikih?

Domžalec 27.01.2024
V kinematografe po Sloveniji je te dni prišel film GEPACK – celovečerni prvenec Žige Kukoviča, uveljavljenega ustvarjalca vsebin za družbena omrežja, ki zadnja leta prodira tudi v filmski svet. Gre za gverilski projekt, ki ga je v lastni režiji… »

Neraziskana območja zlomljenih src

Delo 27.01.2024
Dora Tomori bo album Where No Heartbreak Has Gone predstavila na festivalu Ment. V nadaljevanju preberite: Dvajsetletna kantavtorica Dora Tomori, ki jo označujejo za glas svoje generacije, je lani v samozaložbi izdala prvenec Where No Heartbreak Has… »

KAJ PRINAŠA VIKEND?

Spodnje Podravje 25.01.2024
Vikend na Ptuju je obljuba razburljivih dogodkov in edinstvenih doživetij. Od drsanja na mestni tržnici do kulturnih poslastic v mestnem kinu, Ptuj ponuja nekaj za vsakogar. Naj bo to sproščujoče druženje na drsališču, občudovanje zgodovinskih… »

Nemčija je prepolovila vrednost kulturne izkaznice, ki spodbuja mlade h kulturni ponudbi

RTV Slovenija 24.01.2024
KulturPass je nemška kulturna izkaznica, namenjena spodbujanju mladih h kulturni ponudbi, s katero je mogoče plačati vstopnice za koncerte, knjige, glasbila in obiske kina. A so po novem njeno vrednost z 200 znižali na zgolj 100 evrov. Nemška… »

Na presečišču sodobnega plesa in glasbe

Mladina 24.01.2024
Premiera predstave Čipka, prvo tkanje: Lok. V Centru urbane kulture Kinu Šiška bo danes, ob 20.00 premiera predstave Čipka, prvo tkanje: Lok. V njej nastopajo štirje plesalci in glasbeniki iz Slovenije, Portugalske in Češke: Gregor Luštek… »

Raznolik vikend na Ptuju: družinska zabava, film in glasba

Spodnje Podravje 18.01.2024
Vikend na Ptuju prinaša široko paleto aktivnosti za vse generacije. Mesto bo oživelo s številnimi dogodki, ki obljubljajo zabavo, kulturo in sprostitev. Petek, 19. januar, postreže z raznolikimi dogodki. V popoldanskih urah se bodo odprla drsališča… »

Domžalska premiera komedije Gepack in pogovor z ustvarjalci

Domžalec 17.01.2024
V petek, 26. januarja 2024, bodo na filmskem platnu Mestnega kina Domžale ob 20. uri premierno odvrteli komedijo Gepack. Projekciji filma bo sledil pogovor z ustvarjalci filma. Navdih za t. i. road movie je bila resnična pot na morje, ki se je zgodila… »

Zadnja kino predstava

RTV Slovenija 16.01.2024
V preteklih dneh so poslanci slovenskega parlamenta dobili vabilo na ne povsem običajno kino predstavo. V sodelovanju z izraelskim veleposlaništvom naj bi si ogledali posnetke Hamasovih grozodejstev, ki jih je ta teroristična organizacija med… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem