Kina

Kmalu največji ljubljanski festival kulture za otroke

Delo 28.02.2024
Od 16. marca do 6. aprila bo trajal 16. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. V nadaljevanju preberite: ​Že šestnajsto leto zapored bo prve pomladne dni zaznamoval ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri za otroke in… »

(Ne)realni podatki – realni učinki: Kako se naše življenje spremeni, ko ga usmerjajo algoritmi?

RTV Slovenija 27.02.2024
Naša življenja so vse bolj pogojena z avtomatiziranimi podatki. V Kinu Šiška bo danes potekala celodnevna konferenca, kjer bodo razmišljali, kako je dvoumno kakovost podatkov mogoče uporabiti kot orodje za ustvarjanje rezultatov v resničnem svetu… »

Glasba za film, ki ga Tarantino še ni posnel

Delo 26.02.2024
Med odmevnejše koncerte letošnjega Menta sodi nastop neukrotljivih glasbenic z vseh vetrov Los Bitchos. V nadaljevanju preberite: Štiričlanska mednarodna zasedba Los Bitchos iz Londona je navdušila nabito polno Katedralo ljubljanskega Kina Šiška… »

Takrat, ko nisem priklopljen na družabna omrežja, sem bolj živ

Delo 25.02.2024
Režiser in tiktoker Žiga Kukovič, znan pod vzdevkom Kuxala, pravi, da je Gepack njegov prvi celovečerec in zatorej je velika možnost, da je njegov najslabši. V nadaljevanju preberite: Beti Burger se je z Žigo Kukovičem pogovarjala o njegovem… »

SREČNO POROČENA ŽE 63 LET: Razkrivata presenetljivo skrivnost dolgoletnega razmerja (FOTO)

Regional 24.02.2024
Nekateri poročeni stanovalci doma za starejše Llys Cyncoed (Anglija) so delili svoje skrivnosti dobrega odnosa. Josephine in Aubrey Langley, stara 90 in 91 let, sta se spoznala leta 1958, ko sta plesala foxtrot. Po besedah gospe Langley je ključ do… »

Ploden za nastopajoče, pustolovščina za obiskovalce

Delo 21.02.2024
Začenja se Ment, unikatni predstavitveni glasbeni festival. V nadaljevanju preberite: Danes se v ljubljanskem Kinu Šiška začenja deseti glasbeni festival Ment, ki bo trajal do 24. februarja. Na več lokacijah po Ljubljani bodo na voljo glasba… »

Festival Ment: Od žive glasbe do plesne elektronike

Dnevnik 20.02.2024
Na različnih lokacijah po Ljubljani bo od jutri do sobote potekal jubilejni deseti festival Ment. Nastopilo bo 88 glasbenih zasedb, solo ustvarjalcev, producentov in didžejev. Del festivala je konferenca, ki bo gostila prek 120 glasbenih profesionalcev… »

Nadaljevanje Duna v kinu že čez en teden

Dnevnik 20.02.2024
Drugi del znanstvenofantastičnega spektakla Dune s Timothéejem Chalametom in Zendayo v glavnih vlogah prihaja v kinodvorane po vsem svetu prihodnji teden. V Sloveniji si bomo lahko film v režiji Denisa Villeneuva ogledali prihodnjo sredo. Piše se tudi… »

“Samo enkrat na leto pripravljamo MENT, zato je vsako leto svoj eksperiment”

RTV Slovenija 19.02.2024
Kako je festivalu MENT v desetih letih uspelo postaviti Ljubljano na evropski glasbeni zemljevid? “Vsako leto naredimo festival, kakor da je zadnjič, a nikakor nismo na točki, da je to zelo enostavno ali rutinirano,” pove Andraž Kajzer, vodja… »

Prijateljstvo ne pozna meja

Delo 17.02.2024
Beograjski dvojec Buč Kesidi bo danes nastopil v Kinu Šiška. V nadaljevanju preberite: Beograjski dvojec Buč Kesidi je odlično opravil vlogo predskupine na lanskem razprodanem koncertu skupine Joker Out. Čeprav je od njegovega zadnjega studijskega… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem