Kina

Mongolija: Dolina medvedov zmagala s pripovedjo, ki "daje misliti brez nepotrebnega moraliziranja"

RTV Slovenija 16.02.2024
"Odlično narejen film, skorajda kot igrani film," je napisala žirija 18. Festivala gorniškega filma o zmagovalni stvaritvi Mongolija: Dolina medvedov, ki jo je o barvitosti svoje prostrane nomadske domovine posnel večstranski ustvarjalec Hamid Sardar… »

Kinosloga. Retrosex: erotično popotovanje skozi noč s trojico filmov v Kinodvoru

RTV Slovenija 16.02.2024
Hongkonška filma Seks in zen ter Poper iz Miamija in nizozemski Moje noči s Susan, Olgo, Albertom, Julie, Piet in Sandro tvorijo nabor, ki bo na ogled v okviru tokratne noči erotičnega filma Kinosloga. Retrosex. v Kinodvoru. Noč erotičnega filma… »

Letos bo padlo osem prvih klap. Kateri slovenski celovečerci se snemajo in kaj prihaja kmalu v kina?

RTV Slovenija 15.02.2024
Letos bodo padle prve klape osmih slovenskih celovečernih igranih filmov, ki jih bodo snemali režiserji Damjan Kozole, Marko Naberšnik, Boris Petkovič, Jan Cvitkovč, Sara Kern, Martin Turk, Luka Marčetič in Boris Jurjaševič. Kot so sporočili iz… »

Pester vikend na Ptuju: kultura, glasba in družabne aktivnosti

Spodnje Podravje 15.02.2024
V mestu Ptuj se obeta izjemno živahen vikend, poln kulturnih in družabnih dogodkov, ki bodo zadovoljili tako ljubitelje filma kot tudi tiste, ki iščejo glasbeno ali izobraževalno vsebino. Prvi pomladni vikend bo postregel z raznolikim programom, ki… »

NAGRADA FILMU, V KATEREM JE IGRAL TUDI KOPRČAN: Gepack bo dobil prvo zlato rolo (VIDEO)

Regional 14.02.2024
V kinu Cineplexx Ljubljana - Rudnik bo v četrtek opoldne praznovanje ob podelitvi prve zlate role za preseženih 25.000 gledalcev slovenskemu filmu Gepack. Celovečerni prvenec režiserja in scenarista Žige Kukoviča, komedijo s primesmi kriminalke in… »

Gorniški filmi v Radovljici

Gorenjski glas 13.02.2024
Radovljica – V sklopu Festivala gorniškega filma bodo filmske projekcije potekale tudi v Kinu Radolca v Radovljici. Prva bo drevi ob 18. uri s sklopom treh kratkih filmov Divje lepote, Skupaj za rise in Darovi čakanja. Jutri, v sredo, bo ob 18. uri… »

Novi Coppolov film v kinu že letos

Dnevnik 13.02.2024
Kultni režiser Francis Ford Coppola je potrdil, da bo njegov novi film, znanstvenofantastična drama Megalopolis, izšel še v prvi polovici letošnjega leta. Film, v katerega je vložil več kot 120 milijonov dolarjev lastnega denarja, je nastajal več… »

Doslej najbogatejši Festival gorniškega filma odpira slovenski Viharnik z roba, 100 let Skalašev

RTV Slovenija 12.02.2024
Dogodki 18. Festivala gorniškega filma, ki se ponaša z najbogatejšim programom doslej, se v teh dneh odvijajo v Ljubljani, Domžalah, Radovljici in Celju. V tekmovalnem delu festivala je tokrat 35 filmov najnovejše domače in svetovne gorniške… »

Film Možje na soncu o Palestincih treh generacij prva letošnja "kinootoška" projekcija

RTV Slovenija 12.02.2024
Preden se bo mednarodni filmski festival Kino Otok - Isola Cinema junija odvil v Izoli, bo festivalsko dogajanje potekalo tudi v Ljubljani in na drugih lokacijah. Kot prva "kinootoška" projekcija je v Kinodvoru napovedan film Možje na soncu iz leta… »

Prostora za rast toliko, kolikor je novih smeri v gorah

Delo 12.02.2024
V ospredju Festivala gorniškega filma bo pester program, obogaten s predavanji, razstavami in pogovori. Danes se začenja 18. Festival gorniškega filma. Program je tudi letos pester – s štirimi celovečernimi filmi, dobro so zastopani tudi… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem