Pandemija

WHO / »Svet se mora ustrezno pripraviti na prihodnje pandemije«

Mladina 27.12.2023
Je svet pripravljen na morebitno novo pandemijo? Potem ko so se letos po treh letih končali kriza, trpljenje in izgube zaradi covida-19, se mora svet ustrezno pripraviti na prihodnje pandemije, je v torek v video poslanici ob koncu leta opozoril… »

Brnik se lahko pohvali z bistveno več potniki kot lani

RTV Slovenija 26.12.2023
Čez brniško letališče je v prvih 11 mesecih letos potovalo 1,18 milijona potnikov, kar je 30 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. V celotnem letošnjem letu v družbi Fraport Slovenija pričakujejo več kot 20-odstotno rast potniškega prometa. V… »

Samo svoboden um lahko poišče pot iz vseh kriz

Delo 23.12.2023
Pomembno je, da ne pozabimo, da je za portret leta 2023 potrebna paleta z veliko barvami. V nadaljevanju preberite: »Bo tak, kot je bil, le malce slabši.« S temi besedami je francoski pisatelj Michel Houellebecq odgovoril na vprašanje, kakšen bo svet… »

Vrnitev fiskalne discipline kot opozorilo vladi

Delo 22.12.2023
Ponovna uvedba fiskalnega pravila postavlja na preizkušnjo Golobovo vlado, da se zgane in končno premišljeno ukrepa tudi pri strukturnih reformah. V nadaljevanju preberite: Po ekonomskih šokih pandemije, ruske agresije v Ukrajini, rekordne inflacije… »

Alternativa za Kitajsko

Mladina 22.12.2023
Interni klepeti razkrivajo, kako so kitajske tajne službe vpregle evropske skrajno desničarske stranke, da bi razklale zahodno družbo. Ko so v Nemčiji drugič zaprli javno življenje, je Stefan Keuter, poslanec Alternative za Nemčijo, vladi zastavil… »

Banka Slovenije znižala napoved letošnje rasti na 1,3 odstotka

SiolNET 20.12.2023
Banka Slovenije je napoved letošnje gospodarske rasti znižala na 1,3 odstotka, potem ko je junija napovedovala dvoodstotno rast. Napoved za prihodnje leto je ohranila nespremenjeno pri 2,2 odstotka, za 2025 pa jo je zvišala za 0,1 odstotne točke na… »

Nemški proračun – evropski problem

Delo 19.12.2023
Znanost in tehnologija, ki prinašata visoke dolgoročne pozitivne eksternalije, kratkoročno pa odhodke, sta pogosto žrtvi proračunske logike. V nadaljevanju preberite: Pretekli teden je nemška koalicija potrdila proračun za leto 2024, ki je skladen… »

Covid-19 in umetnikovi plakati

Dnevnik 19.12.2023
Ta teden bodo v Galeriji Kresija odprli razstavo plakatov Eduarda Čehovina z naslovom Posters vs. Covid, ki je poskus svežega in kritičnega vpogleda v kaotičen čas epidemične zmede. Razstavili bodo 23 plakatov, čeprav jih je Čehovin od začetka… »

V smeteh za štiri milijarde evrov cepiv proti covid-19

SiolNET 18.12.2023
Članice EU so zavrgle najmanj 215 milijonov odmerkov cepiv proti covid-19, ki so jih kupile na vrhuncu pandemije, kar je davkoplačevalce stalo štiri milijarde evrov, razkriva analiza, ki jo je opravil bruseljski spletni bilten Politico. Slovenija je… »

Slovenija zavrgla okoli dva milijona cepiv proti covidu-19

Mladina 18.12.2023
Vcelotni EU zavrgli za štiri milijarde evrov cepiv proti covidu-19. Članice EU so zavrgle najmanj 215 milijonov odmerkov cepiv proti covidu-19, ki so jih kupile na vrhuncu pandemije, kar je davkoplačevalce stalo štiri milijarde evrov, razkriva… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem