Pandemija

Poglej me v oči

Delo 05.01.2024
Nasmeh prvega dne letošnjega leta je bil podoben kriku, ki noče, da bi se ga slišalo, ki samega sebe golta zato, da bi življenje prodrlo izpod ruševin. Na televizijskem zaslonu gledam Japonko, ki ji je potres porušil hišo. »Do temeljev,« je… »

Pandemija brez epiloga

Delo 05.01.2024
Upam, da bomo na spletnih straneh ministrstva za zdravje ali NIJZ čim prej dobili temeljito analizo poteka epidemije covida-19 in ukrepov. Pred kratkim sem za pripravo kongresnega predavanja potreboval podatke o kronologiji državnih ukrepov ob… »

V Nemčiji lani najvišja zaposlenost po letu 1990

SiolNET 02.01.2024
Nemčija je lani zabeležila najvišje letno povprečje števila zaposlenih po združitvi obeh Nemčij leta 1990. Število zaposlenih je v povprečju znašalo 45,9 milijona, podatke nemškega statističnega urada povzema nemška tiskovna agencija dpa… »

Turizem v letu 2023 – rekord turistov, boj za ležalnike in zvezdice za Slovenijo

RTV Slovenija 01.01.2024
Nekaj je gotovo – turizem je vsekakor popolnoma okreval po mrtvilu pandemije covida. Čeprav so se nekatere države odpirale počasneje od drugih, so se v letu 2023 turistične dejavnosti vrnile v predpandemične čase – in jih ponekod tudi presegle… »

V slovenski Istri zadovoljni s prazničnim obiskom

RTV Slovenija 30.12.2023
Turistične zmogljivosti v slovenskem delu Istre so dobro zapolnjene. Obdobje pandemije je minilo, letos so še bolj kot lani zadovoljni z obiskom. Povprečna doba bivanja turistov na destinacijah se podaljšuje. Dobro so zapolnili tudi silvestrske… »

Teh krajev prihodnje leto ne boste smeli obiskati #video

SiolNET 29.12.2023
Leto 2023 je bilo v znamenju želje nadoknaditi izgubljeni čas. Po pandemiji covid-19 so turisti preplavili največja evropska mesta in destinacije, ki so bile v času pandemije zaprte ali zaradi kakršnihkoli drugih razlogov nedostopne. Nekateri kraji… »

Peklensko leto

Delo 29.12.2023
Annus horribilis je na teh straneh pisalo leta 2020. Grozno leto. Potem je šlo samo še navzdol. V članku lahko preberete: Pandemoniju pandemije, ki je udarila leta 2020, je sledilo leto, ki se je v središču svetovnega kapitalističnega sistema… »

Spremembe so edina stalnica – tudi v 2024? #Ajdapiše

Domžalec 29.12.2023
Vsi dobro vemo: spremembe so edina stalnica. Pa se dejansko to tudi zavedamo? Zadnji dnevi v decembru so čas za refleksijo. In vprašam se: kam so šli dnevi? Kam je izginil december? Kam je šlo leto 2023? Priznam, da ne vem. Je krivo to, da se staram… »

Ko zajec preplaši zmaja

Delo 29.12.2023
Pandemija je pustila dolgotrajne posledice drugi največji gospodarski sili na svetu in avtoriteti Xi Jinpinga. V nadaljevanju preberite: »Ko se še tako majhen problem pomnoži z 1,3 milijarde, se spremeni v velikansko težavo, prav tako se vsaka, še… »

Slovenija v vrhu po izdanih knjigah na prebivalca

Delo 28.12.2023
Raznolika metodologija in način zajemanja podatkov dajeta približno sliko, a vse kaže, da si je prodaja knjig po pandemiji opomogla. V nadaljevanju preberite: Na 37. mednarodnem knjižnem sejmu v Guadalajari v Mehiki sta Svetovna organizacija za… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem