Pandemija

Nasmejte se, konec je blizu

Dnevnik 16.12.2023
Izumrli bomo, to je zdaj že povsem gotovo – nepovratno smo zjebali podnebje in izginili bomo v poplavah biblijskih razsežnosti ter naraslih oceanih ali pa nas bodo pogoltnili snežni plazovi in vkovali v led, morda nas bodo odnesli velikanski gozdni… »

ODPRTO PISMO ZVEZE WOOD4BAUHAUS: Podpora Novemu evropskemu Bauhausu

Regional 08.12.2023
Zveza Wood4Bauhaus (W4B), katere aktivni član je raziskovalni inštitut InnoRenew CoE, je objavila odprto pismo, s katerim želi dodatno prispevati k tekoči razpravi o vlogi Novega evropskega Bauhausa (NEB), v okviru evropskih programov financiranja. V… »

Letalska industrija pričakuje rekordno število potnikov in rast dobička

Delo 07.12.2023
Hitro okrevanje letalske industrije po pandemiji, a IATA opozarja na šibko prifitabilnost panoge. Letalska industrija, kot kaže, po epidemiji okreva uspešneje, kot so pričakovali v prvi polovici leta. Po najnovejši napovedi mednarodnega letalskega… »

Boris Johnson se je opravičil svojcem žrtev covida

Dnevnik 06.12.2023
V Londonu se je danes s pričanjem nekdanjega britanskega premierja Borisa Johnsona začela javna preiskava ukrepanja vlade v času pandemije covida-19. Johnson se je ob tem svojcem žrtev opravičil za bolečino in trpljenje ter priznal nekatere napake… »

Če te ne morejo imeti radi, naj se te bojijo

Dnevnik 06.12.2023
Najprej je bila pandemija. Časopisne strani, radijski sprejemniki in televizijski zasloni so govorili, da je nevarnost velika. Izvedenci so nam svetovali, kako ravnati. Občutek je bil, da bitka še ni dobljena in da se bo tveganje nadaljevalo. Covid… »

Sodišče EU / »Prepovedi potovanj, testiranja in karantene med zdravstveno krizo so zakonite«

Mladina 05.12.2023
Sodišče EU je razsodilo, da lahko država ljudem ob vstopu na njeno ozemlje odredi opravo presejalnih testov in karanteno. V času pandemije lahko država članica EU prepove nenujna potovanja v druge članice, ki veljajo za območja z visokim… »

Sodišče EU: Prepovedi potovanj, testiranja in karantene med zdravstveno krizo so zakonite

RTV Slovenija 05.12.2023
V času pandemije lahko država članica prepove nenujna potovanja v druge države članice, ki veljajo za območja z visokim tveganjem, je razsodilo Sodišče EU-ja. Država tudi lahko ljudem ob vstopu na njeno ozemlje odredi testiranje in karanteno… »

Tomažič: V Sloveniji še vedno odkrijemo preveč oseb z napredovano okužbo s HIV-om

RTV Slovenija 01.12.2023
Svetovni dan boja proti aidsu poteka pod geslom Naj skupnosti vodijo! in poudarja ključen vpliv skupnosti pri oblikovanju odziva na virus HIV in na globalno zdravje. Za zaustavitev svetovne pandemije je še vedno najpomembnejše testiranje na okužbo s… »

Svetovni dan boja proti aidsu / Po svetu je lani živelo 39 milijonov ljudi, okuženih z virusom HIV

Mladina 01.12.2023
Število smrti zaradi aidsa se je od leta 2004, ko je bilo največje, zmanjšalo za skoraj 70 odstotkov, število novih okužb z virusom HIV pa je najnižje od osemdesetih let prejšnjega stoletja. Svetovni dan boja proti aidsu, ki ga obeležujemo danes… »

Tajvan zaradi bolezni dihal že odsvetuje potovanja na Kitajsko

Nova 24TV 30.11.2023
Foto: STA Včeraj je tajvansko zdravstveno ministrstvo priporočilo državljanom, naj zaradi nedavnega porasta bolezni dihal na Kitajskem premislijo, ali je njihovo potovanje na Kitajsko res nujno. Še posebno se to opozorilo oziroma priporočilo nanaša… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem