Pandemija

Arktični "zombi virusi" iz permafrosta v Sibiriji bi lahko nekoč sprožili pandemijo

RTV Slovenija 21.01.2024
Znanstveniki opozarjajo, da bi lahko človeštvu pretile nove pandemije. Starodavni virusi, zamrznjeni v arktičnem permafrostu, bi se namreč lahko s segrevanjem podnebja odtajali in povzročili izbruh novih bolezni. Seve teh metuzalemskih mikrobov… »

Res znova ječijo tečaji Evrope?

Mladina 19.01.2024
V času fašističnih pozdravov in načrtov o remigraciji tujcev bosta v Bruslju potekali razstava in okrogla miza o pomenu protifašizma. Aleksandar Hemon je bosansko-ameriški pisatelj, po pandemiji tudi elektronski glasbenik, predvsem pa mislec… »

Kaviar, zlate sladice, nore gobice in prostitutke za 2000 evrov na noč

Necenzurirano 18.01.2024
V idilični alpski vasici se je zbralo okoli 2800 imenitnih gostov iz vsega sveta, ki podnevi razpravljajo o najbolj perečih svetovnih temah, kaj pa je v Davosu na sporedu, ko pade mrak? V švicarskem Davosu poteka 54. letno srečanje Svetovnega… »

Priprave na bolezen X, ki lahko povzroči naslednjo globalno pandemijo

SiolNET 18.01.2024
Svetovni voditelji so na letnem srečanju Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) v Davosu v sredo razpravljali tudi o tako imenovani bolezni X, hipotetičnem virusu, ki je dvajsetkrat smrtonosnejši od covid-19. Čeprav trenutno ni znano, da bi takšen… »

Krize so pri volivcih zasenčile tradicionalne delitve

Delo 17.01.2024
Odnos do podnebnih sprememb, gospodarskih pretresov, pandemije in migracij lahko pomembno vpliva na prihajajoče evropske volitve. V nadaljevanju preberite: Tokratne volitve v evropski parlament bo bolj kot tradicionalne dihotomije, kakršni sta denimo… »

Raziskava / Presežne smrti zaradi covida med necepljenimi

Mladina 16.01.2024
Če bi se prebivalci Združenega kraljestva poleti leta 2022 cepili redno in v zadostni meri, bi lahko zabeležili 7180 hospitalizacij ali smrti manj, je pokazala raziskava, objavljena v strokovni medicinski reviji Lancet. Če bi se prebivalci Združenega… »

Raziskava: Preprečili bi lahko 7000 hospitalizacij ali smrti

Zurnal24 16.01.2024
Obsežna raziskava v Združenem kraljestvu dokazala presežne smrti zaradi covida med necepljenimi. Če bi se prebivalci Združenega kraljestva poleti leta 2022 cepili redno in v zadostni meri, bi lahko zabeležili 7180 hospitalizacij ali smrti manj, je… »

Nekateri upokojenci bodo na svoj račun prejeli 175 evrov

Zurnal24 16.01.2024
Krka bo finančno znova nagradila svoje upokojence. Vodstvo farmacevtskega giganta Krka še naprej skrbi za svoje nekdanje zaposlene. Kot je na srečanju upokojencev sodelavcev na Otočcu – šlo je za prvo skupno druženje zaradi pandemije po letu 2020… »

Manj razvpiti kraji za letošnji dopust, med njimi tudi dalmatinski #video

SiolNET 15.01.2024
Ste se že odločili, kam jo boste letos mahnili na dopust? Preverite, na katerih destinacijah (verjetno) ne boste naleteli na turistično gnečo. Leto 2023 je naznanilo velik povratek turističnih potovanj po pandemiji covid-19, turistične številke so… »

Jacinda Ardern končno dahnila 'da'

RTV Slovenija 13.01.2024
Nekdanja novozelandska premierka Jacinda Ardern in Clarke Gayford bi se morala poročiti že leta 2022, a jima je načrte prekrižala pandemija covida-19. Po več kot štirih letih zaroke sta si večno zvestobo končno obljubila v vinogradu. Nekdanja… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem