Severna Makedonija

Skupna jugoslovanska razstava: "Dolžni smo pripovedovati njihovo zgodbo v spomin in opomin"

RTV Slovenija 26.01.2024
Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Severna Makedonija, Srbija ter Črna gora so na sedežu Unesca v Parizu podpisale sporazum o vnovični vzpostavitvi skupne jugoslovanske razstave v nekdanjem nacističnem taborišču smrti v Auschwitzu na… »

Slovenski startupi prvič vabljeni na tekmovanje Zurich Innovation Championship

Dnevnik 26.01.2024
Zavarovalniška skupina Zurich (Zurich Insurance Group) je objavila že peto edicijo globalnega tekmovanja v inovacijah Zurich Innovation Championship. To je največje tovrstno tekmovanje v zavarovalniški panogi na svetu, na katerem lahko letos prvič… »

Slovenija okrepljena v boj za prestiž?

SiolNET 26.01.2024
Pred slovenskimi rokometaši je zadnje dejanje letošnjega evropskega prvenstva. Slovenci se bodo danes ob 15. uri za končno peto mesto v Kölnu udarili z Madžari. "Morda smo po zmagi proti Dancem, s katero smo si priborili tekmo za peto mesto, mentalno… »

Radomljani nizajo zmage na Hrvaškem

SiolNET 23.01.2024
Danes sta pripravljalni tekmi izmed slovenskih prvoligaških klubov odigrala soseda Domžale in Radomlje. Dvakratni slovenski prvaki so v Umagu namučili vodilnega poljskega prvoligaša Slask in izgubili z 1:2, mlinarji pa so priprave v Rovinju sklenili s… »

"Načrt za rast bi lahko spremenil igro na Zahodnem Balkanu in podvojil obseg gospodarstev"

RTV Slovenija 22.01.2024
Načrt Evropske unije za Zahodni Balkan v znesku šest milijard evrov bi lahko v prihodnjem desetletju podvojil obseg regionalnih gospodarstev, je na vrhu v Skopju dejal generalni direktor Evropske komisije za sosedstvo in širitvena pogajanja Gert Jan… »

Nemci zmagali, Francozi in Hrvati le remizirali

Dnevnik 14.01.2024
Nemška rokometna reprezentanca je v drugem krogu moškega evropskega prvenstva na domačih tleh zanesljivo premagala Severno Makedonijo, Francija pa je na drugi tekmi skupine A le remizirala proti Švicarjem, tako kot Hrvaška v obračunu skupine B proti… »

Slovenci do velike zmage in napredovanja, Ferci šokirali Norvežane

SiolNET 13.01.2024
Slovenska rokometna reprezentanca je na odločilni tekmi skupine D za preboj v drugi del evropskega prvenstva, ki poteka v Nemčiji, z 32:25 (20:14) povsem deklasirala Poljsko. Varovanci selektorja Uroša Zormana so si z drugo zmago na turnirju in s… »

Na tekmi proti Sloveniji kar deset odstotkov populacije Ferskih otokov #video

SiolNET 12.01.2024
V sredo se je z obračunom med Francijo in Severno Makedonijo (39:29) začelo 16. evropsko prvenstvo v rokometu za moške, ki bo v Nemčiji potekalo do 28. januarja. Slovenci so prvo tekmo odigrali v četrtek in proti reprezentanci Ferskih otokov, ki… »

Prvi dan EP že padel svetovni rekord, zmago Nemcev pospremilo več kot 53 tisoč navijačev

SiolNET 10.01.2024
V Düsseldorfu se je danes zvečer začelo 16. evropsko prvenstvo v rokometu za moške, ki bo v Nemčiji potekalo do 28. januarja. Na spektaklu pred rekordnimi 53 tisoč gledalci, na priložnostnem igrišču na nogometnem stadionu, so domačini Nemci s… »

Čakanja je konec

SiolNET 10.01.2024
Čakanja je konec, v sredo se z dvema tekmama začenja evropsko prvenstvo, ki bo v Nemčiji med 10. in 28. januarjem. Na svojem 14. prvenstvu stare celine bodo nastopili tudi Slovenci, ki jih prva tekma čaka v četrtek. Na zadnjih dveh EP in SP so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem