Severna Makedonija

Po treh dneh iskanja 14-letne Vanje se je oglasila skrušena mama Zorica

Necenzurirano 29.11.2023
Primer razburja javnost Severne Makedonije. Iskanje 14-letne Vanje Gjorcevske iz Skopja, ki je v ponedeljek 27. novembra izginila na poti v šolo, še vedno poteka in razburja javnost Severne Makedonije. Policija preiskuje vse možne motive in razloge za… »

Napovedani prihod Lavrova v Skopje dviguje prah

Delo 28.11.2023
Ukrajina in baltske države so v znak protesta odpovedale svojo udeležbo na ministrskem zasedanju Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi. Ukrajina in baltske države so sporočile, da bodo bojkotirale zasedanje ministrskega sveta Organizacije za… »

Zavod za zaposlovanje v Makedoniji: odziv je velik, na dogodek prišlo dva tisoč ljudi

SiolNET 27.11.2023
V organizaciji Zavoda RS za zaposlovanje se slovenski delodajalci te dni drugič letos predstavljajo v Severni Makedoniji tamkajšnjim iskalcem zaposlitve. Odziv je velik, na današnji dogodek v Skopju je prišlo 2000 ljudi, so sporočili. Slovenski… »

"Fantje z rajskih otokov" so se znebili podjetja za hitre teste

Necenzurirano 27.11.2023
Skoraj tri leta po državnem nakupu hitrih testov za covid-19, eni od največjih afer nekdanje vlade Janeza Janše, so njeni glavni igralci za seboj začeli brisati sledi. Slamnati lastnik, ki bo ugasnil Majbert? Podjetje v Snežičevi Banjaluki Pismo z… »

Ana in Rok v odlični formi

Domžalec 27.11.2023
V soboto, 25. novembra in v nedeljo, 26. novembra 2023 je v Kranju, potekalo CECJM 2023 ( Central European Countries Junior Multinations 2023 Slovenia), tekmovanje 12 kadetskih reprezentanc, ki jih je gostila Slovenija. Sodelovali so plavalci iz Avstrije… »

Zamisel o širitvi procesa Brda-Brioni na nov Natov format

Dnevnik 23.11.2023
Na srečanju regionalnih voditeljev Nata v Skopju je padla ideja, da bi se vse balkanske države skupaj z Natom pogovarjale o varnostnih vprašanjih in krepitvi stabilnosti regije ne glede na to, ali so članice zavezništva, njegove partnerice ali nič… »

Stoltenberg podcenjuje Rusijo? Neposredne vojne grožnje za Zahodni Balkan ne vidi

Nova 24TV 22.11.2023
Foto: epa Na Balkanu se te dni mudi generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg, ki je opravil več bilateralnih pogovorov z regijskimi voditelji. Zahodni Balkan je strateško pomemben za Nato, a obstajajo razlogi za skrb, je danes v Skopju izpostavil… »

»Avtoritarne države si prizadevajo spodkopavati našo svobodo«

Mladina 21.11.2023
Generalni sekretar zveze NATO Jens Stoltenberg je opozoril na grožnje avtoritarnih držav. Zahodni Balkan je bistvenega pomena za varnost Evrope, je danes v Skopju izjavil generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg. Opozoril je, da si tudi na… »

Stoltenberg opozoril na grožnje avtoritarnih držav

SiolNET 21.11.2023
Zahodni Balkan je bistvenega pomena za varnost Evrope, je danes v Skopju izjavil generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg. Opozoril je, da si tudi na Zahodnem Balkanu "avtoritarne države prizadevajo spodkopavati našo svobodo". Dodal je, da Nato za… »

Torinski spektakel skoraj ukradel šov nedotakljivim nogometašem

Delo 20.11.2023
Finale turnirja osmih najboljših teniških je spremljalo rekordno število gledalcev in le malo manj kot tekmo nogometne reprezentance proti Severni Makedoniji. Veliki teniški finale na zaključnem turnirju osmerice najboljših v Torinu je bil tudi za… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem