Slovenija

Udarec za tekmico Slovenije na EP

Zurnal24 pred 1 dnevom
Gudelj vprašljiv za evropsko prvenstvo. Srbski nogometni reprezentant Nemanja Gudelj se je poškodoval na ponedeljkovi tekmi španskega prvenstva med njegovo Sevillo in Mallorco. Kot so sporočili iz kluba, je pri Srbu nastradal meniskus desnega kolena… »

Zima se še ni poslovila, v petek bo najhladnejše jutro v tem tednu

RTV Slovenija pred 1 dnevom
V večjem delu države je deževalo ali snežilo. Ponekod je zapadlo tudi do 40 centimetrov snega. S Koroškega poročajo o snegolomu. Prihodnje dni bo zjutraj še hladno, še posebej v petek. Lepše vreme sledi konec tedna. Veronika Hladnik Zakotnik iz… »

Vlada bo morala spreminjati že sprejete zakone

Dnevnik pred 1 dnevom
Predsedniku vlade Robertu Golobu je včeraj uspelo združiti socialne partnerje na neformalnem srečanju pred 30. obletnico delovanja ekonomsko-socialnega sveta. Delodajalci za ponoven zagon ESS postavljajo visoke pogoje. Izvršni direktor Gospodarske… »

Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

RTV Slovenija pred 1 dnevom
Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi. O nezdružljivosti sodniške… »

OZS: Pravilnik o ročnem premeščanju bremen bo prinesel težave malim podjetjem

RTV Slovenija pred 1 dnevom
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenija poziva k spremembam pravilnika o ročnem premeščanju bremen še pred njegovo uveljavitvijo. Mejne vrednosti so postavljene preostro, številna podjetja pa mu ne bodo mogla slediti, menijo v zbornici. Predsednik… »

Umrl je Mile Ćulibrk, »kralj pleskavice« in nekdanji vodja Čada pod Rožnikom

Dnevnik pred 1 dnevom
V Beogradu je v 78 letu umrl Mile Ćulibrk, ki je med drugim dolga leta vodil znano ljubljansko gostišče Čad. Po izbrisu je moral Slovenijo zapustiti, nov dom si je poiskal v Beogradu. Ćulibrk je v Ljubljano prišel leta 1971 in se najprej zaposlil v… »

Tudi založniki pozivajo ministrstvo za kulturo, naj JAK-u zagotovi dodatna sredstva

RTV Slovenija pred 1 dnevom
Pobudam več združenj, naj se Javni agenciji za knjigo zagotove dodatna sredstva, se pridružuje Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev. Hkrati pozivajo svet in direktorico JAK-a k preveritvi načina izbora izvajalcev programov, povezanih s… »

Mladi siti praznih obljub: Nimamo kam!

Dnevnik pred 1 dnevom
Mladinski svet Slovenije po skoraj dveh letih čakanja na začetek reševanja nevzdržne stanovanjske problematike opozarja, da imajo praznih obljub vlade dovolj. Zahtevajo konkretne ukrepe, od sistemskega financiranja in interventne gradnje neprofitnih… »

Gospodarsko ministrstvo: Novela zakona o gostinstvu ne bo prepovedala oddajanje stanovanj turistom

RTV Slovenija pred 1 dnevom
Gospodarsko ministrstvo bo osnutek predloga novele zakona o gostinstvu, pripravlja ga skupaj z ministrstvom za solidarno prihodnost in bo na novo uredil kratkoročno oddajanje nepremičnin, predvidoma sredi maja posredovalo v javno obravnavo. Na… »

Umrl je Mile Ćulibrk, »kralj pleskavic«, pri nas vodja Čada pod Rožnikom

Delo pred 1 dnevom
V 78. letu je v Beogradu umrl Mile Ćulibrk, ki je med drugim dolga leta vodil znano ljubljansko gostišče Čad. Po izbrisu je moral Slovenijo zapustiti. Sinoči je v Beogradu umrl 77-letni Mile Ćulibrk, tako imenovani »kralj pleskavic«, ki je del… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem