Turska

Umrl vpliven turški klerik in kritik Erdoganovega režima Fethullah Gülen

Necenzurirano pred 23 urami
V ZDA ja v 84. letu starosti umrl turški klerik in nekdanji imam Fethullah Gülen, eden največjih kritikov vladavine turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana. Fethullah Gülen, ki mu turški predsednik Recep Tayyip Erdogan pripisuje odgovornost za… »

Sredi ulice ustrelili nekdanjega reprezentanta

Zurnal24 pred 24 dnevi
Predstavniki turškega nogometa so ogorčeni nad napadom na nekdanjega reprezentanta in komentatorja Serhata Akina. Turška nogometna zveza je ostro obsodila četrtkov oborožen napad na nekdanjega reprezentanta Serhata Akina. Nekdanjega napadalca… »

Hrvaška na nogah, Turki so kapitana obsodili na 30 let zapora

Zurnal24 16.09.2024
Turško sodišče je kapitana iz Splita nepravnomočno obsodilo na 30 let zapora, ker so na ladji, ki ji je poveljeval, našli kokain. Hrvaški kapitan je že eno leto v zaporu v Ankari, potem ko so ga turške oblasti oktobra lani pridržale skupaj z… »

Izrael priznal zelo verjeten nenameren uboj ameriško-turške aktivistke

Mladina 10.09.2024
Pojasnili so, da je preiskava pokazala, da so jo "posredno in nenamerno" zadeli, ko so streljali na glavnega pobudnika izgredov. Izraelska vojska je danes sporočila, da je "zelo verjetno", da so njeni vojaki minuli teden na protestu na zasedenem Zahodnem… »

8-letno deklico našli v vreči, odvrženi v reko

Necenzurirano 09.09.2024
8-letno deklico so od 21. avgusta iskali po celi Turčiji, v nedeljo so kilometer od njene domače hiše v reki našli grozljivo najdbo, vrečo z njenim truplom. Guverner turške province Diyarbakir Murat Zorluoglu je pojasnil kje so našli truplo: "Po… »

Znan vzrok smrti mlade reprezentantke, našli so jo v stanovanju

Zurnal24 31.08.2024
Športni svet je pretresla novica o nenadni smrti 28-letne odbojkarske reprezentantke in članice turške ekipe Nilüfer Belediyespor. Iz Turčije prihaja tragična vest o smrti komaj 28-letne odbojkarice Pilar Marie Victorie. Reprezentantko Portorika, ki… »

Fajon s turškim kolegom podpisala partnerstvo, z alžirskim odprla veleposlaništvo

RTV Slovenija 30.08.2024
Zunanja ministrica Tanja Fajon je v Ljubljani gostila turškega kolega Hakana Fidana, s katerim sta podpisala sporazum o strateškem partnerstvu med državama, pa tudi alžirskega kolega Ahmeda Attafo, s katerim sta med drugim odprla veleposlaništvo. Kot… »

Dojenček preživel tri dni v čolnu ob slani vodi in mleku v prahu

Necenzurirano 22.08.2024
S svojim dojenčkom Jonahom, ki je bil star komaj 7 tednov, sta starša v čolnu ob skalnati obali Egejskega morja obtičala cele tri dni. Tri dni so bili brez pitne vode, hrane in zatočišča. Begunska družina se je s pomočjo tihotapcev odpravila… »

Temna preteklost turškega strelca, ki je s sproščenim pristopom pritegnil pozornost svetovne javnosti

Necenzurirano 07.08.2024
Danes 51-letni Yusuf Dikec naj bi kot višji narednik turške žandarmerije v devetdesetih letih prejšnjega stoletja sodeloval pri etničnem čiščenju Kurdov v regiji Mardin. 51-letni turški strelec Yusuf Dikec, ki je s svojim sproščenim slogom in… »

Foto in video: Paniko v avstrijskem predoru s harmoniko preprečila vojaka

Necenzurirano 05.08.2024
V Avstriji so morali včeraj zvečer zaradi gorečega vozila v celoti zapreti predor Katschberg, iz katerega so morali evakuirati kar 170 oseb. V Katschbergu, predoru pod istoimenskim visokogorskim prelazom v srednjevzhodnih Alpah, skozi katerega poteka… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem