Turska

Turčija blokirala Instagram po cenzuriranju objav o vodji Hamasa

RTV Slovenija 02.08.2024
Turške oblasti so danes brez pojasnil blokirale dostop do Instagrama, potem ko je visok turški uradnik družbeno omrežje obtožil cenzuriranja objav po smrti političnega vodje palestinskega gibanja Hamas Ismaila Hanije. Turški urad za informacijsko… »

V Ankari končali največjo izmenjavo zapornikov po hladni vojni. Biden in Golob govorila 21. julija

RTV Slovenija 01.08.2024
V okviru ene največjih izmenjav zapornikov po koncu hladne vojne so v Ankari izmenjali 26 ljudi, med drugimi tudi ruska vohuna, ki so ju decembra 2022 prijeli v Sloveniji. Deset Rusov, vključno z dvema mladoletnikoma, je bilo predanih v zameno za 16… »

IZMENJAVA ZAPORNIKOV MED RUSIJO IN ZAHODOM: Sodelovala je tudi Slovenija, ki je izročila dva ruska vohuna

Regional 01.08.2024
V okviru ene največjih izmenjav zapornikov po koncu hladne vojne je bilo v Ankari danes izmenjanih 26 zapornikov, med drugim novinar Wall Street Journala Evan Gershkovich in nekdanji ameriški marinec Paul Whelan, je sporočila Turčija. V izmenjavi je… »

Ukrajinsko – turška naveza nedovoljenega prehoda državne meje

Savinjsko Šalaške 30.07.2024
Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj, zaradi kršitve omejitve hitrosti, na žalskem območju ustavili osebno vozilo poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil Ukrajinski državljan. V vozilu je bilo poleg voznika še sedem državljanov… »

Izrael / »Erdogan gre po stopinjah Sadama Huseina«

Mladina 29.07.2024
Turški predsednik Erdogan je omenil možnost turške vojaške intervencije v Izraelu v podporo Palestini. Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je v nedeljo omenil možnost turške vojaške intervencije v Izraelu v podporo Palestini. Izraelski zunanji… »

Erdoğan Izraelu zagrozil z vojsko: "Kot smo vkorakali v Karabah in Libijo ..."

Zurnal24 29.07.2024
Na strankarskem zborovanju je turški predsednik omenil možnost vojaškega posredovanja v podporo Palestincem. Turški predsednik Recep Tayyip Erdoğan je v nedeljo omenil možnost turške vojaške intervencije v Izraelu v podporo Palestini. Slovenija v… »

Bitka za döner

Dnevnik 27.07.2024
Turčija je aprila na evropsko komisijo poslala zahtevo za zaščito döner kebaba kot zajamčene tradicionalne posebnosti, tako da bi v evropski skupnosti jed lahko pripravljali le po točno določenih pravilih. Toda na turško zahtevo se je včeraj… »

50. obletnica razdelitve Cipra: del otoka žaluje, drugi praznuje

RTV Slovenija 20.07.2024
Ob zori so se v ciprski prestolnici Nikozija oglasile sirene, s čimer so ciprski Grki zaznamovali 50. obletnico turške zasedbe dela ozemlja. Ob obletnici bosta grški in turški del ločeno obiskala grški premier in turški predsednik. Pred 50 leti je… »

Ciper je razdeljen že 50 let. Kaj je rešitev – združitev otoka, dve državi ali kaj tretjega?

RTV Slovenija 14.07.2024
Pred 50 leti je grška vojaška hunta na Cipru izvedla državni udar in strmoglavila vlado takratnega predsednika republike. V odgovor je turška vojska zasedla severni del otoka. Ciper še danes ostaja razdeljen, rešitve pa ni na vidiku. Za razumevanje… »

Kitajcev carine ne ustavijo, storili ključno potezo za napad na Evropo

Zurnal24 09.07.2024
Največji kitajski proizvajalec vozil BYD je le nekaj dni po uvedbi dodatnih carin za kitajska električna vozila v EU, povlekel novo potezo, s katero nakazuje svoje resne ambicije na evropskem avtomobilskem trgu. Kitajski BYD, ki je med drugim tudi… »

Novice dneva »

Biden bo danes v Beli hiši gostil Goloba

Mladina pred eno uroše 1 povezana

Orkan Oscar na Kubi zahteval več smrtnih žrtev

RTV Slovenija pred 47 minutamiše 1 povezana

Urška Žigart zamenjala ekipo

Zurnal24 pred eno uroše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem