Turska

ZAVETIŠČA ALI EVTANAZIJA? Turki razdeljeni glede brezdomnih psov

Regional 07.07.2024
Pod senco drevesa na vroče poletno popoldne je Gokcen Yildiz dvignila kepo svetlo rjave dlake. Pes jo je polizal po obrazu, zaradi česar se je začela smejati. Smeh pa je hitro zamenjala bolj resna nota, ko je pokazala na zadnje noge psa, ki jih ni. To… »

Politična razsežnost evropskega nogometnega prvenstva zaradi znaka turških ultranacionalistov

RTV Slovenija 06.07.2024
Evropsko nogometno prvenstvo v Nemčiji je pozornost svetovne javnosti pritegnilo tudi zaradi političnih sporočil. Turški nogometaš Merih Demiral je bil kaznovan zaradi pozdrava turške ultranacionalistične skupine Sivi volkovi. Da bi turški… »

Turki se bodo v Berlinu počutili kot doma

Dnevnik 06.07.2024
Na evropskem prvenstvu v nogometu bosta danes še dve tekmi četrtfinala Anglija – Švica (ob 18. uri v Düsseldorfu) in Nizozemska – Turčija (ob 21. uri v Berlinu). V Berlinu bo vroče na tribunah, saj v nemški prestolnici živi največja turška… »

Montella verjame v zmago proti Nizozemski

Dnevnik 03.07.2024
Turška nogometna reprezentanca bo po 16 letih spet igrala v četrtfinalu EP, potem ko so z dvema goloma Meriha Demirala premagali Avstrijo. Ob turškem branilcu se je v vratih izkazal Merta Günok, z dvema podajama iz kota pa tudi 19-letni Arda Güler… »

Turki izraelskemu letalu, ki je zasilno pristalo v Antalyi, niso želeli dotočiti goriva

Necenzurirano 01.07.2024
Izraelski letalski prevoznik El Al je v izjavi za javnost potarnal nad dogajanjem v turški Antalyi, saj jim turški letališki delavci po zasilnem pristanku naj ne bi želeli natočiti goriva, zato so morali drugam. Letalo izraelske družbe El Al, ki je… »

#intervju Sercan Gidişoğlu, turški igralec​: Življenje ni turška serija

Dnevnik 29.06.2024
Sercan Gidişoğlu je turški igralec in generalni sekretar sindikata turških igralcev, ki se je nedavno mudil v Sloveniji, ko je s skupino drugih turških igralcev obiskal 4. igralski filmski festival Krafft. Turčija se kot tretja največja svetovna… »

Turki v Dortmundu boljši od novincev na nogometnem EP iz Gruzije

Dnevnik 18.06.2024
Dortmund, 18. junija - Turška nogometna reprezentanca je v prvem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji danes v Dortmundu premagala Gruzijo s 3:1 (1:1). Druga tekma v skupini F med Portugalsko in Češko se bo v Leipzigu pričela ob 21. uri. Turčija je… »

Grška obalna straža naj bi prebežnike metala čez krov, pravijo priče. Atene: Ni dokazov.

RTV Slovenija 17.06.2024
Grška obalna straža naj bi v treh letih v Sredozemskem morju povzročila smrti več deset prebežnikov, vključno z devetimi, ki naj bi jih namerno vrgla čez krov, je poročal BBC. Grška vlada verodostojnost te preiskave zanika. BBC je analiziral 15… »

"Prek ljubezenske zgodbe do zombijevske nekrofilije": hudi maček za turški film Pogreb

RTV Slovenija 15.06.2024
Osrednjo nagrado 20. Grossmannovega festivala, hudega mačka za najboljši celovečerec, je odnesla turška grozljivka Pogreb režiserja Orcuna Behrama. Občinstvo festivala fantastičnega filma in vina pa je nagradilo francosko-belgijski triler Jedec… »

Na današnji dan: Tragedija gorskih reševalcev

Vipavska 10.06.2024
V severni steni Turske gore nad Okrešljem nad Logarsko dolino se je 10. junija leta 1997 zgodila najhujša nesreča v Savinjskih Alpah. Pri opravljanju reševalne vaje s pomočjo helikopterja se je smrtno ponesrečilo pet slovenskih vrhunskih gorskih… »

Novice dneva »

Biden bo danes v Beli hiši gostil Goloba

Mladina pred 56 minutamiše 1 povezana

Orkan Oscar na Kubi zahteval več smrtnih žrtev

RTV Slovenija pred 32 minutamiše 1 povezana

Žigart po prestopu: "Upam, da bom še naprej napredovala"

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana

Evakuacija v portoroškem hotelu

Zurnal24 pred 8 minutami
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem