Turska

Nič od grškega finala, Panathinaikosu se je pridružil Real

RTV Slovenija 24.05.2024
Na zaključnem turnirju četverice Evrolige v Berlinu v igri za končno zmago ostajata samo še Panathinaikos in Real Madrid. Grki so premagali Fenerbahče s 73:57, Španci pa Olympiacos s 87:76. Tekma, na kateri je Panathinaikos lovil svoj osmi… »

Prej še nikoli, danes kar dvakrat

Zurnal24 08.05.2024
Z odločilnima petima tekmama serije se je v Monaku in Barceloni dopolnila polfinalna zasedba Evrolige. Košarkarji Fenerbahçeja so v gosteh po podaljšku premagali Monaco (79:80) in si zagotovili nastop na turnirju najboljše četverice v Berlinu. V… »

#kritika Turška politična alegorija

Dnevnik 08.05.2024
Nuri Bilge Ceylan se s filmom Suhe trave, ki danes prihaja na redni spored Kinodvora, ponovno zasidra v odljudno, gorsko, zasneženo, od sveta odrezano vzhodno Anatolijo. V pokrajino, kjer skupaj trčita neizprosna narava in človeška kultura, ruralno… »

Turčija zaradi vojne v Gazi ustavlja vso trgovino z Izraelom

RTV Slovenija 03.05.2024
Dan po tem, ko je Izrael preprečil dostavo turške pomoči v Gazo iz zraka, je Turčija ustavila vso trgovino z Izraelom in kot razlog navedla poslabšanje humanitarnih razmer v palestinski enklavi. "Turčija bo dosledno in odločno izvajala nove ukrepe… »

V Carigradu pridržali več kot 200 ljudi, v Parizu spopad protestnikov s policijo

RTV Slovenija 01.05.2024
Turška policija je nad protestniki v Carigradu uporabila solzivec in gumijaste naboje, da jih je razgnala. Več kot 200 ljudi je pridržanih. O spopadih med policijo in protestniki poročajo tudi iz francoske prestolnice, kjer je pridržanih 45 ljudi… »

Staroselci z južne poloble v ospredju beneškega bienala

Dnevnik 23.04.2024
Na podelitvi nagrad 60. beneškega bienala sodobne umetnosti sta slavili Avstralija in Nova Zelandija – prva z nacionalnim paviljonom o zgodovini aboriginov, druga z umetniško instalacijo o kompleksnem življenju Maorov. Na enem najuglednejših… »

11.541 parov čevljev na poti spominjanja

Dnevnik 18.04.2024
Bil je prelep aprilski dan. V mestu se je že trlo turistov, omamni vonj po lokalnih specialitetah je širil nosnice sprehajalcev, prodajalci na mestni tržnici so glasno ponujali lokalno solato, turške jagode, italijanske kumare … Bilo bi tako kot na… »

Turčija: Po skoraj 24 urah po nesreči žičnice le uspeli rešiti obtičale potnike

RTV Slovenija 13.04.2024
En človek je umrl, deset je ranjenih, 184 potnikov pa je obtičalo v zraku, ko se je na obrobju turškega letoviškega mesta Antalya podrl podporni steber žičnice. Skoraj 24 urah po nesreči je oblastem uspelo vse potnike spraviti na varno. Oblasti so… »

Trgovinske omejitve proti Izraelu

Mladina 09.04.2024
Turčija je napovedala, da zaradi vojne v Gazi uvedla trgovinske omejitve proti Izraelu. Izvozne omejitve bodo zajele 54 izdelkov. Turčija je napovedala, da bo danes zaradi vojne v Gazi uvedla trgovinske omejitve proti Izraelu. Izvozne omejitve bodo… »

Galatasaray na prvi finalni tekmi upravičil vlogo favorita proti Triglavu

RTV Slovenija 06.04.2024
Vaterpolisti kranjskega Triglava so na prvi finalni tekmi Pokala challenger v Carigradu izgubili, Galatasaray je bil boljši s 14:6 (3:2, 5:2, 3:1, 3:1). Povratna tekma bo 27. aprila v Kranju. Vaterpolisti Triglava so že z uvrstitvijo v finale poskrbeli… »

Novice dneva »

Joe Biden bo v Beli hiši sprejel Roberta Goloba

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana

Orkan Oscar na Kubi zahteval več smrtnih žrtev

RTV Slovenija pred 40 minutamiše 1 povezana

Žigart po prestopu: "Upam, da bom še naprej napredovala"

RTV Slovenija pred tremi uramiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem