Velika Britanija

Cinehill: festival, ki se je poslovil od Motovuna, prvič diha svež gorski zrak

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Na planini Petehovac nad Delnicami v Gorskem kotarju se začenja Cinehill. Nekdanji motovunski festival, ki se je zaradi vse bolj vročih poletij preselil v planinsko okolje, bodo obiskali gosti iz vseh kotičkov sveta, od Brazilije do Velike Britanije. V… »

Američanom največ medalj – skupaj 112; Sloveniji šest

RTV Slovenija pred 3 dnevi
Američani so znova favoriti za osvojitev največ medalj na olimpijskih igrah 2024. Osvojili naj bi jih kar 112, od tega 39 zlatih, 32 srebrnih in 41 bronastih, napoveduje ameriški Gracenote. Kitajska je na drugem mestu na lestvici napovedi. Osvojila naj… »

Namerno divjali mimo radarjev, saj so mislili, da jih v EU ne morejo kaznovati

Necenzurirano pred 4 dnevi
Štirje mladi Britanci so s svojimi športnimi avtomobili več dni divjali po Gradiščanskem v Avstriji. Prepričani so bili, da jih kazni ne morejo doleteti, saj Velika Britanija ni več članica Evropske unije. Dva športna BMW-ja in dve zverini znamke… »

V Londonu zaradi revščine otrok odpirajo "multibanko" hrane in osnovnih potrebščin

RTV Slovenija pred 5 dnevi
V Londonu bodo prihodnji teden odprli prvo "multibanko", ki bo otroke iz ogroženih družin oskrbovala z vsem od hrane do osnovnih higienskih pripomočkov. Odprtje "Felix Multibank", ki jo podpirata nekdanji britanski premier Gordon Brown in londonski… »

Modri zaslon računalniške smrti

Dnevnik pred 7 dnevi
Na tisoče naprav z operacijskim sistemom Windows po svetu se je včeraj soočalo s težavami ob zagonu, kar je vplivalo in bo najverjetneje še vplivalo na poslovanje bank, letališč, medijskih hiš in drugih podjetij. Iz podjetja Microsoft so… »

Množičen izpad po vsem svetu, prizemljena letala, težave za banke, medije

Zurnal24 pred 7 dnevi
Po vsem svetu poročajo o IT izpadih. Težave imajo letalske družbe, banke, borze, medijske družbe. Pri tehničnih težavah, s katerimi se trenutno soočajo organizacije po vsem svetu, gre glede na javno dostopne podatke za izpad zaradi tehnične… »

Seat ukinja največji SUV, saj prihaja velika novost

Zurnal24 pred 8 dnevi
Seat je potrdil, da bo sicer tudi pri nas priljubljen model tarraco umaknil iz proizvodnje. Španska znamka bo na ta način sprostila prostor za Cuprin novi model terramar. Za razliko od sorodne škode kodiaq, ki smo ga pred kratkim pospremili na… »

Evropa vrača naborništvo. "Če bodo mladi prisiljeni služiti, bodo v vojni samo umrli"

Necenzurirano pred 10 dnevi
Od jutri bo v Latviji naključni izbor odločal, kdo gre v vojsko. Z letošnjim letom v tej baltski državi spet velja obveznost služenja vojaškega roka, in če ne bo dovolj prostovoljcev za 11-mesečno služenje vojaškega roka, bo vojska prisilno… »

Mežkova glasba je legendarna

Gorenjski glas pred 15 dnevi
Prešerna noč z Aleksandrom Mežkom in prijatelji je postala neizbrisen del identitete vasi pod Stolom. Vsako leto pritegne obiskovalce od blizu in daleč. Priznani slovenski kantavtor iz Žirovnice si je tokrat oder na travniku pod Prešernovo rojstno… »

Britanska veleposlanica: Velika večina nove britanske vlade pomeni stabilnost v času nestabilnosti

RTV Slovenija pred 17 dnevi
V Združenem kraljestvu ima nova vlada zelo veliko večino, kar ji prinaša moč in stabilnost, to pa je zelo dobro v današnjem svetu številnih konfliktov in nestabilnosti, je povedala britanska veleposlanica v Sloveniji Tiffany Sadler. Sadler po… »

Novice dneva »

KFC v prostoru brez uporabnega dovoljenja

Dnevnik pred dvema uramaše 1 povezana

Delovali so kot tank

Dnevnik pred eno uro

Nov center za duševno zdravje otrok

Dnevnik pred dvema urama

Bitka za döner

Dnevnik pred dvema urama
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem