Velika Britanija

Svetovni molitveni dan

Gorenjski glas 26.02.2024
Prvega marca se v molitvi združijo ljudje po vsem svetu. Bogoslužje bo potekalo tudi v Smledniku in pri Sv. Duhu pri Škofji Loki. Kranj – Svetovni molitveni dan je mednarodno gibanje, ki združuje ženske iz več kot dvestotih krščanskih cerkva po… »

V Cankarjevem domu Angleški komorni orkester z Julianom Rachlinom v dvojni vlogi

RTV Slovenija 26.02.2024
Na nocojšnjem koncertu Angleškega komornega orkestra v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma se bo Julian Rachlin predstavil v dveh vlogah – kot violinist in dirigent. Izvedel bo Mozartov violinski koncert v G-duru ter dirigiral Mozartovo Haffnerjevo in… »

Ameriške in britanske sile znova napadle hutijevce

Dnevnik 25.02.2024
Ameriške in britanske sile so v soboto izvedle več napadov na položaje hutijevcev v Jemnu, je potrdil Pentagon. Gre za zadnjega v nizu napadov na jemenske upornike, ki iz solidarnosti s Palestinci v Gazi napadajo ladje v Rdečem morju. Kot so… »

Obsodbe veta ZDA v Varnostnem svetu: "ZDA so partnerica pri zločinih Izraela"

RTV Slovenija 21.02.2024
Veleposlaniki pri Varnostnem svetu so ostro obsodili že tretji veto ZDA na resolucijo Varnostnega sveta, ki je pozivala k premirju. Kritiki opozarjajo, da so ZDA s tem soudeležene pri zločinih Izraela. Skoraj vsi veleposlaniki v Varnostnem svetu ZN-a… »

Se bo Evropa lahko otresla primerjave s Putinovo justico?

Delo 21.02.2024
Danes bo znana sodba londonskega višjega sodišča o tem, ali bo Velika Britanija izročila aktivista in raziskovalnega novinarja Juliana Assangea ZDA. V nadaljevanju preberite: V zahodnih demokracijah naj bi v nasprotju z vzhodnimi – te dni v oči… »

ZDA z vetom onemogočile potrditev resolucije o premirju v Gazi

Delo 20.02.2024
»Pobijanje Palestincev se mora ustaviti,« je dejal slovenski veleposlanik Samuel Žbogar. ZDA so danes v Varnostnem svetu ZN vložile veto na alžirski predlog resolucije s pozivom k takojšnji prekinitvi ognja v Gazi in pozivom Hamasu k izpustitvi vseh… »

»Pobijanje Palestincev se mora ustaviti. Moramo ukrepati, preden se zbudimo v nočni mori.«

Mladina 20.02.2024
Veto ZDA onemogočil potrditev resolucije za takojšnje premirje v Gazi. ZDA so v Varnostnem svetu ZN vložile veto na alžirski predlog resolucije s pozivom k takojšnji prekinitvi ognja v Gazi in pozivom Hamasu k izpustitvi vseh talcev. Za resolucijo… »

Velika Britanija: Številke rišejo vse bolj alarmantno sliko za konservativce

Dnevnik 20.02.2024
Nova poraza konservativne stranke na nadomestnih volitvah poslancev še krepita pritisk na premierja Sunaka. Tudi porast stranke Reformirajmo Združeno kraljestvo, ki se zažira v desno volilno telo konservativcev, ji ni v prid. Laburisti so prejšnji… »

Nič ne bo s premirjem v Gazi, ZDA so vložile veto

Zurnal24 20.02.2024
ZDA so danes v Varnostnem svetu ZN vložile veto na alžirski predlog resolucije s pozivom k takojšnji prekinitvi ognja v Gazi in pozivom Hamasu k izpustitvi vseh talcev. Za resolucijo, ki je imela po besedah veleposlanika Samuela Žbogarja trdno podporo… »

So sporazumi napoved konca vroče in začetka nove hladne vojne?

Delo 19.02.2024
Zahodno omejevanje ruske nevarnosti – Varnostne zaveze brez solidarnostnega člena. V nadaljevanju preberite: Doslej so že tri zahodne zaveznice in članice Nata, Velika Britanija, Nemčija in Francija, z Ukrajino podpisale dvostranske sporazume o… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem