Arhiv novic 06.01.2023

Še daleč do državljanske polnoletnosti

Delo 06.01.2023
Otroke lahko do tretjega leta vzgajamo z besedami, nato pa le še z zgledom, zato je skrajni čas, da slovenski državljan končno zleze iz plenic. V nadaljevanju preberite: O lakoti v svetu je za prenekatere zelo primerno razpravljati na slavnostnem… »

Popolnoma neprepoznavni Colin Farrell pod masko lika Pingvina

RTV Slovenija 06.01.2023
Colin Farrell bo ponovno upodobil mafijskega lastnika nočnega kluba Oswalda Oza Cobblepota oz. Pingvina, ki ga je že odigral v filmu Batman. Tokrat se bo v Pingvina prelevil v istoimenski seriji, ki jo začenjajo snemati februarja. Ideja za serijo se je… »

Cikel animiranega filma

RTV Slovenija 06.01.2023
V terminu Sedmega pečata si boste lahko ob sobotah zvečer na TV SLO 1 ogledali vrhunske animirane filme, tudi slovenskega, ki je v ožjem izboru za oskarja. Neodvisne produkcije animiranih filmov za odrasle na televizijskih kanalih ne boste zasledili… »

Ima tudi vaš najstnik fomofobijo?

24ur 06.01.2023
Pogosta uporaba družbenih medijev lahko vpliva na razvoj možganov mladostnikov, je pokazala nova študija, objavljena v medicinski reviji Ameriškega zdravniškega združenja. Ugotovili so, da so otroci, ki pogosteje preverjajo svoje platforme, bolj… »

Ali vedo, da je božič?

Delo 06.01.2023
Rusi so razglasili enostransko premirje med pravoslavnimi božičnimi prazniki. Ukrajinci so predlog zavojevalcev odločno zavrnili. V nadaljevanju preberite: Kako drugačen in nemara bolj človeški je bil svet v času prve svetovne vojne, kakor je zdaj… »

Kavaški klan: 7 jurjev za pobeg po umoru (FOTO)

Slovenske novice 06.01.2023
Domnevni vodja slovenskega dela kavaškega klana se še ni izrekel o krivdi. Klemna Kadivca zaradi bolezni odvetnika ni bilo na sodišču. Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer je tudi sodobno opremljena sodna dvorana ljubljanskega okrožnega… »

Naravovarstveniki so zgroženi nad eskapadami predsednice državnega zbora

Nova 24TV 06.01.2023
Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič. Vir: STA “Zavezali ste se k boljšemu varovanju narave; konkretno na področju prometa in mobilnosti pa: da boste spodbujali rabo alternativnih goriv in dosledno izvajanje strategije trajnostnega… »

Levica nad Pečečnika: Čas je, da ponovimo osnove

Slovenske novice 06.01.2023
Pečečnik in poslanci Levice so na bojni nogi že nekaj časa. Besedni boj med podjetnikom Jocom Pečečnikom in stranko Levica se bije že nekaj časa. V enem izmed intervjujev v lanskem letu je Pečečnik dejal: »Fantje se ne znajo obnašati. Vsi so… »

Sava je bogatejša za ribji naraščaj (FOTO)

Slovenske novice 06.01.2023
V reko vložili 250 mladic označenih sulcev in 200 lipanov. Ribiči so jim prej odstranili majhno plavut pred repom. Med božičnimi in novoletnimi prazniki je Ribiška družina Kranj skupaj z Gorenjskimi elektrarnami, ki so krile stroške nakupa rib… »

Violeti Tomić nagajajo

Slovenske novice 06.01.2023
Nekdanjo poslanko so na facebooku prijavili zaradi plakata, s katerim oglašuje svojo novo predstavo Obračun. 22. januarja bo za nekdanjo poslanko Levice in igralko Violeto Tomić prav poseben dan. Takrat bo namreč dopolnila okroglih šestdeset let… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem