Arhiv novic 06.01.2023

Ljudje se nad današnjim pogrebom zgražajo: “Zemljaričev pogreb z vojaškimi častmi je pljunek v obraz naši domovini”

Gorenjski utrip 06.01.2023
Bil je (so)nosilec preteklega režima in (so)kriv za vohunjenje, preganjanje in trpljenje številnih Slovencev, ki niso soglašali s komunističnim totalitarizmom. Njihova življenja mu niso veliko pomenila. Še deset let po demokratizaciji in… »

Anin dvor že 10 let (FOTO)

Slovenske novice 06.01.2023
V muzeju Rogaške Slatine lahko v petih zbirkah spoznate zgodovino kraja in glavne znamenitosti. Ob vstopu v Anin dvor vas bo očarala osrednja prireditvena dvorana, katere razkošna okrasitev s kristali naredi vtis ter pove zgodbo o steklu in vodi, ki… »

Ptujčan napihal kar 2,5 promila

Slovenske novice 06.01.2023
Policisti obravnavali več vinjenih voznikov. Trije na treznitvi pri uniformirancih, čakajo jih še dodatne sankcije. Policisti mariborske policijske uprave so v sredo obravnavali tudi tri voznike osebnih vozil, ki so bili pod vplivom alkohola. Vsi so… »

Reprizi je vreme prizaneslo (FOTO)

Slovenske novice 06.01.2023
Ulična predstava po motivih ljudske pripovedke o kačji kraljici je doživela ponovitev. Srečanja v času je verjetno največja slovenska ulična predstava, ki jo je v koprodukciji Narodnega doma Maribor, Gledališča Ane Monro ter Kulturne četrti… »

Pred najbližjimi želijo čim bliže vrhu

Delo 06.01.2023
Zlata lisica v kranjskogorskem brlogu jutri in v nedeljo z dvema veleslaloma. V nadaljevanju preberite: Karavana svetovnega pokala alpskih smučark se je iz Zagreba preselila v Slovenijo na 59. Zlato lisico, ki bo četrto leto po vrsti v Kranjski Gori… »

Valentino Rossi prej vozil audija, zdaj bo dirkal z bavarcem

Slovenske novice 06.01.2023
Nekdanji motociklist se preizkuša v avtomobilizmu. Nekdanji motociklistični zvezdnik Valentino Rossi, ki je v drugi športni karieri motocikle zamenjal za avtomobile, bo v novi sezoni vozil dirkalnik bavarske tovarne BMW, poroča italijanska tiskovna… »

Komentar Bojana Budje: Zelena kri

Slovenske novice 06.01.2023
Danes, sedemnajst let po Drnovšku, nas skuša politika znova napotiti med vegetarijance. Hočeš, nočeš se te dni spominjam našega drugega državnega predsednika dr. Janeza Drnovška in njegovih znamenitih petih stavkov. Citiram: »Pomislite na strah… »

Že to soboto prvi zimski trail kot spodbuda za prihodnjih enajst mesecev

Slovenske novice 06.01.2023
Po zatišju se zimska tekaška prireditev vrača. 350 mest je bilo zapolnjenih že mesec dni pred prvo januarsko soboto. Knap trail je bil eno prvih trail tekmovanj pri nas, traser in idejni vodja je bil leta 2015 Leon Cestnik, ki si je želel približati… »

Dnevni horoskop za soboto, 7. januarja 2023

Zurnal24 06.01.2023
Iskreno se z energijo Polne lune, ki bo dojemanje postavila na glavo, vprašajte, ali veste, kakšne so vaše potrebe. Obnovite čustveni mehanizem, tako da poskrbite, da ostanete osredotočeni in prizemljeni. Težave in napetosti boste rešili s… »

V Španiji bodo morala tobačna podjetja kriti stroške odstranjevanja ogorkov z ulic in plaž

RTV Slovenija 06.01.2023
Nova okoljevarstvena pravila v Španiji, ki so začela veljati danes, določajo, da bodo morala stroške odstranjevanja cigaretnih ogorkov z ulic in plaž v državi kriti tobačna podjetja. Vsako leto namreč kadilci odvržejo milijone ogorkov, kar… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem