Arhiv novic 06.01.2023

Streljal v polnem vlaku in ranil 10 ljudi, dejanja ni obžaloval

Slovenske novice 06.01.2023
Frank James je priznal krivdo. Napad je načrtoval štiri leta, trdi tožilstvo. Moški, ki je aprila lani streljal na polnem vlaku podzemne železnice v Brooklynu in ranil deset ljudi, je priznal krivdo za vse točke zvezne obtožnice, zaradi česar mu… »

Po Poti treh zvonov z inplaninci (FOTO)

Slovenske novice 06.01.2023
Invalidski planinci so se udeležili tradicionalnega večernega pohoda. Prav poseben dan za inplanince (invalidske planince) je napočil ob izteku lanskega leta, ko so se udeležili večernega tradicionalnega pohoda po Poti treh zvonov v Žiganji vasi… »

Razkrinkana multimilijonarka: plava v bogastvu, zgražali se boste, kako varčuje (VIDEO)

Slovenske novice 06.01.2023
»Ko mi je ponudila sendvič, mi je šlo na bruhanje,« je povedala njena prijateljica. Bogastvo je gotovo želja večine ljudi. Marsikdo o tem sanja, ima vnaprejšnje predstave, za kaj bi porabil milijone. Medtem ko bi nekateri takoj pustili službo, če… »

Macesen je odporen proti mrazu, ne prenaša pa dobro suše

Slovenske novice 06.01.2023
Preden odvrže iglice, macesen žari v čudoviti zlato rumeni barvi; njegov les je obstojen pri visoki vlagi ali stiku z zemljo. Ob ohladitvi in padavinah, ponekod tudi snežnih, so zapoznelo odvrgli liste še zadnji listavci. Letos je bilo zaradi toplih… »

Najlepša Slovenka je Rebeka Predan

24ur 06.01.2023
Od nekdaj lepe so Slovenke slovele, Rebeka Predan, pa je šla še korak dlje. Zmagovalka World Top Model Slovenia se je vrnila iz svetovnega izbora v Budimpešti, kjer se je uvrstila med 5 najboljših modelov na svetu. Navdušila je eno izmed elitnih… »

V mesecu dni pojedel 124 kebabov: To se je zgodilo z njim

Zurnal24 06.01.2023
Des Breakey se je odločil, da bo v mesecu dni pojedel 124 kebabov. Skupno je zaužil okoli 250.000 kalorij. Britanec Des Breakey se je odločil narediti Kebabathlon, kar pomeni pojesti ogromno kebabov v kratkem času. S tem je želel zbrati denar in ga… »

Danijel Bešič Loredan – ortoped, kirurg, diagnostik

Delo 06.01.2023
Minister za zdravje je soočen z zahtevami bolnikov, ki za 10. januarja napovedujejo stavko. Več tednov je bila v zraku tudi napoved zdravniške stavke. V nadaljevanju preberite: Ko se je Danijel Bešič Loredan leta 2013 začel ukvarjati z diagnostiko… »

Tudi pravoslavni božič ni zaustavil vojnih ognjemetov

Delo 06.01.2023
Na prostost so spustili prve ruske kriminalce, ki so se zapora rešili s prostovoljno udeležbo v ukrajinskih spopadih. V nadaljevanju preberite: Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je drevi v voščilu za pravoslavni božič državljanom zaželel… »

V nekaj urah več kot 7000 podpisov za pomočnice vzgojiteljic

Delo 06.01.2023
Inštitut 8. marec za dvig plač pomočnic vzgojiteljic zbira podpise, Skupnost vrtcev Slovenije pa opozarja na odhode iz poklica. Pogajanja vladnih predstavnikov in Sviza med drugim tudi glede plač pomočnic vzgojiteljic še niso končana, nadaljevala… »

Trije pogrebi, elita in klika

Delo 06.01.2023
Pogrebna infantilnost predsednika svetovne nogometne organizacije je glasno odmevala, še zdaleč pa ni osamljena. V nadaljevanju preberite: Fotografije pripadnikov politične, posvetne, športne in duhovne elite govorijo o silovitem razkoraku med dvema… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem