Slovenija arhiv novic 06.01.2023

Na slovenskih cestah umrlo 85, na primorskih 10 ljudi

Primorske 06.01.2023
Samo pet žrtev več kot v prvem koronskem letu 2020 so lani terjale slovenske ceste. 85 mrtvih je drugi najboljši rezultat v zgodovini naše države, kar vse navdaja z optimizmom. Na cestah severne Primorske je lani umrl le en človek, na cestah… »

Polnočni požar v Bučah (dopolnjeno)

Kozjansko 06.01.2023
Ob 00.20 je v Bučah, občina Kozje, zagorel delovni stroj pod gospodarskim poslopjem. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so požar pričeli gasiti občani, nato pa so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Buče in… »

Boho chic poroka Ane Roš

Primorske 06.01.2023
Kuharska mojstrica Ana Roš se je na silvestrovo in svoj 50. rojstni dan poročila s poslovnežem Urbanom Stojanom, s katerim sta se spoznala šele oktobra in se usodno zaljubila. Poroka je bila v Ljubljani, nanjo pa sta zaljubljenca, ki bosta poslej… »

Alcaraz zaradi poškodbe odpovedal OP Avstralije

RTV Slovenija 06.01.2023
Številka ena moškega tenisa Carlos Alcaraz ne bo igral na Odprtem prvenstvu Avstralije, saj si je na treningu poškodoval mišico desne noge. 19-letni Španec, ki je septembra na OP-ju ZDA osvojil svoj prvi naslov na turnirjih za grand slam, je na… »

Anin dvor že 10 let (FOTO)

Slovenske novice 06.01.2023
V muzeju Rogaške Slatine lahko v petih zbirkah spoznate zgodovino kraja in glavne znamenitosti. Ob vstopu v Anin dvor vas bo očarala osrednja prireditvena dvorana, katere razkošna okrasitev s kristali naredi vtis ter pove zgodbo o steklu in vodi, ki… »

Ptujčan napihal kar 2,5 promila

Slovenske novice 06.01.2023
Policisti obravnavali več vinjenih voznikov. Trije na treznitvi pri uniformirancih, čakajo jih še dodatne sankcije. Policisti mariborske policijske uprave so v sredo obravnavali tudi tri voznike osebnih vozil, ki so bili pod vplivom alkohola. Vsi so… »

Reprizi je vreme prizaneslo (FOTO)

Slovenske novice 06.01.2023
Ulična predstava po motivih ljudske pripovedke o kačji kraljici je doživela ponovitev. Srečanja v času je verjetno največja slovenska ulična predstava, ki jo je v koprodukciji Narodnega doma Maribor, Gledališča Ane Monro ter Kulturne četrti… »

Pred najbližjimi želijo čim bliže vrhu

Delo 06.01.2023
Zlata lisica v kranjskogorskem brlogu jutri in v nedeljo z dvema veleslaloma. V nadaljevanju preberite: Karavana svetovnega pokala alpskih smučark se je iz Zagreba preselila v Slovenijo na 59. Zlato lisico, ki bo četrto leto po vrsti v Kranjski Gori… »

Valentino Rossi prej vozil audija, zdaj bo dirkal z bavarcem

Slovenske novice 06.01.2023
Nekdanji motociklist se preizkuša v avtomobilizmu. Nekdanji motociklistični zvezdnik Valentino Rossi, ki je v drugi športni karieri motocikle zamenjal za avtomobile, bo v novi sezoni vozil dirkalnik bavarske tovarne BMW, poroča italijanska tiskovna… »

Komentar Bojana Budje: Zelena kri

Slovenske novice 06.01.2023
Danes, sedemnajst let po Drnovšku, nas skuša politika znova napotiti med vegetarijance. Hočeš, nočeš se te dni spominjam našega drugega državnega predsednika dr. Janeza Drnovška in njegovih znamenitih petih stavkov. Citiram: »Pomislite na strah… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem