Slovenija arhiv novic 06.01.2023

Širi se nova različica omikrona. To zdravilo bi še vedno moralo biti učinkovito

Necenzurirano 06.01.2023
Bliskovito se širi nova različica omikrona, ki je nastala s križanjem iz njega izhajajočih različic. V Združenih državah Amerike se pospešeno širi nova podvrsta omikrona, prevladujoča je še v Indiji, primere okužbe z XBB.1.5 pa so zaznali tudi… »

Že 75 hokeja, želijo v ICEHL

Delo 06.01.2023
Jeseničani zadovoljni z doslej opravljenim, ob jubileju pa optimistično naprej. Potem ko so hokejisti Sija Acronija Jesenic uspešno opravili prvi del naloge v sezoni in prepričljivo dobili redni del alpske lige, so se danes že ozrli v bogato… »

Princ Harry o vročih prizorih svoje žene: Potreboval bi terapijo, da bi si jih izbil iz glave

SiolNET 06.01.2023
Na dan prihajajo nove podrobnosti iz biografije princa Harryja, ki bo na knjižne police prišla 10. januarja. V knjigi se je princ razpisal tudi o ženi, igralki Meghan Markle, in o tem, kako težko mu je bilo, ko si je ogledal vroče prizore, ki jih je… »

Tri dni po srčnem zastoju prve pozitivne novice o stanju zvezdnika NFL

SiolNET 06.01.2023
Zdravstveno stanje Damarja Hamlina, igralca ameriškega nogometa pri ekipi Buffalo Bills, se je tri dni po srčnem zastoju na tekmi izboljšalo. Kot so sporočili zdravniki, je pri zavesti in lahko z njimi tudi komunicirajo, poroča AFP. "Hamlin je še… »

Izbruhnil oster spor med veleposlanikoma Izraela in Palestine: "Delujete s popolnim prezirom" #video

SiolNET 06.01.2023
V Varnostnem svetu ZN je v četrtek izbruhnil oster spor med veleposlanikoma Izraela in Palestincev. Zasedanje VS ZN so sklicali zaradi torkovega obiska novega izraelskega ministra za nacionalno varnost Itamarja Ben-Gvirja v mošeji Al Aksa. Gre za tretji… »

Milijon in pol gledalcev navdušenih: "Slovenija in svet je videl, da smo Antenovci 'prtegnjeni"

Svet24 06.01.2023
Oponašali so predstavljanje tekmovalk za Miss Universe, namesto Francije pa so dodali - ovco. Ekipa Radia Antena je znana po svoji mladostni energiji, ki kar poka od zabavnih domislic. Zdaj pa se lahko pohvalijo še z rekordnim dosežkom. Na TikToku so s… »

Courtois prvi vratar, Oblaku sedmo mesto

Delo 06.01.2023
IFFHS je razglasil najboljše nogometaše v letu 2022, prepričljivo na vrhu Lionel Messi. Mednarodni inštitut za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS) je za najboljšega vratarja leta 2022 razglasil Belgijca Thibauta Courtoisa, sicer člana… »

Pred nami vremenska fronta: To so podrobnosti

Zurnal24 06.01.2023
Danes še sončno, nato postopno spremembe. Vremenoslovci na Arsu za danes napovedujejo večinoma sončen dan, le na Primorskem in Notranjskem bo sprva vztrajala nizka oblačnost, ki se bo čez dan prehodno razkrojila. Najvišje dnevne temperature bodo od… »

V Divači nočejo vetrnic, zavzemajo se za postavitev sončnih elektrarn

RTV Slovenija 06.01.2023
V občini Divača niso naklonjeni postavitvi vetrnih elektrarn v Dolenji vasi, namesto teh predlagajo postavitev večjih sončnih elektrarn na degradiranem območju v kamnolomu Lače. Zasebni investitorji si vetrne elektrarne že več let prizadevajo… »

Andrej Grah Whatmough se je vrnil na delovno mesto

SiolNET 06.01.2023
Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je po enomesečni odsotnosti spet na delovnem mestu, poroča Delo. Po neuradnih informacijah je bil direktor RTVS Andrej Grah Whatmough na bolniškem dopustu, se pa vseskozi pojavljajo ugibanja, da se… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem