Slovenija arhiv novic 06.01.2023

Zakaj in kdo je odgovoren, da imajo zavarovanci take težave z izbiro osebnega zdravnika

Finance.si 06.01.2023
Spremembe, ki zdaj tepejo paciente, so leta 2016 in 2019 izsilili zdravniki s stavko in kolektivno odpovedjo delovnega razmerja, vse vlade pa so jim popuščale. Danes se to nadaljuje. V javnosti se je udomačilo prepričanje, da je 130 tisoč… »

2023, leto, ko se začenja globalna vodikova tekma

Finance.si 06.01.2023
Zadnji dnevi so polni napovedi novih vodikovih projektov. Novice o naložbah, vrednih milijarde evrov, prihajajo z vsega sveta. Poglejmo nekaj primerov. Energetska velikana nemški RWE in norveški Equinor sta se v četrtek dogovorila o izgradnji… »

Ni bil prava okrepitev, Dallas odpustil Walkerja

SiolNET 06.01.2023
Številni so se bali, da bo maček v žaklju. In očitno je res bil. Dallas Mavericks so prekinili pogodbo z branilcem Kembo Walkerjem. Sportal Konec sanjskega niza, Dončiću ponagajalo zdravje, Air Čančar navdušil #video komentarji: 7 Kemba Walker… »

Manchester City se je znesel nad Chelseajem, senzacija na Villa Parku

SiolNET 06.01.2023
Na Otoku je konec tedna v znamenju obračunov v pokalnem tekmovanju FA. Manchester City je v nedeljskem derbiju na Etihadu nadigral Chelseaja (4:0), ki je tako vpisal še peti poraz na zadnjih sedmih tekmah. Manchester United je s 3:1 premagal Everton… »

Poročilo o kršitvah: “Razženite jih z uporabo palic!”

Dnevnik 06.01.2023
Poročilo o policijskem ravnanju na protestih je zdaj v celoti javno, delno so prikriti zgolj posamezni varovani podatki. Dnevnik je poročilo pridobil od MNZ in izkazalo se je, da so bile kršitve še mnogo hujše od tega, kar smo izvedeli decembra… »

Litovskega voznika tovornjaka “zaneslo” do Brola

Primorske 06.01.2023
Na koprskem trgu Brolo so včeraj mimoidoči precej začudeno opazovali neobičajen prizor. Na cesti je obtičalo tovorno vozilo litovske registracije, ki je imelo na prikolici naložene avtomobile. KOPER > Voznika je najbrž navigacija pripeljala… »

Ana Bucik do veleslalomskega dosežka kariere, Kanadčanka do prve zmage

SiolNET 06.01.2023
Kanadčanka Valerie Grenier je zmagovalka prve veleslalomske tekme 59. Zlate lisice, ki jo gosti Kranjska Gora gosti. Sploh prvič se je uvrstila na stopničke. Lep uspeh je dosegla tudi Ana Bucik, ki je osvojila osmo mesto, kar je njen najboljši… »

Mesec se bori proti brezposelnosti: službo na njegovem resorju dobil še en “neodvisni novinar”

Nova 24TV 06.01.2023
Matej Klarič (Foto: FB) Golobova vlada je vlada kadrovskih priložnosti za skrajne levičarje. Pod njegovo vlado je cel kup radikalcev, ki so svojo prominentnost gradili predvsem na omrežju Twitter. Nova oblast jim je končno na široko odprla pot v… »

Napaka v osnovnošolskem učbeniku, zaradi katere se mnogi držijo za glavo

SiolNET 06.01.2023
"Franklin D. Roosevelt se je med igranjem pola poškodoval in ostal paraliziran," se glasi trditev, zapisana v učbeniku za zgodovino z naslovom Raziskujem preteklost, iz katerega se učijo slovenski devetošolci. A v resnici je nekdanji ameriški… »

Turk bo čez nekaj let na prostosti, Romanino življenje pa je končano

Slovenske novice 06.01.2023
Borutu Turku za smrt partnerice Romane Muhič 13 let zapora. Njen oče Brane: To je sramota za naše sodstvo. Pred slabimi tremi leti je na Potoku pri Novem mestu, v stanovanju, kjer je prebivala s svojima tri in pet let starima otrokoma, ugasnilo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem