Slovenija arhiv novic 07.01.2023

V Zidanem Mostu se je prevrnil tovorni vagon, v nesreči huje poškodovan češki državljan

RTV Slovenija 07.01.2023
Nekaj čez poldrugo uro zjutraj se je na železniški postaji v Zidanem Mostu prevrnil tovorni vagon, naložen s transformatorsko postajo. V nesreči se je huje poškodoval češki državljan, ki je padel približno deset metrov globoko na brežino reke… »

Urška Klakočar Zupančič razkrila podrobnosti leta na Dunaj

Slovenske novice 07.01.2023
Razkrila je, da je na ta dan njen oče doživel hudo nesrečo. Po novoletnem poletu z vladnim falconom na Dunaj, kjer si je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič ogledala novoletni koncert Dunajskih filharmonikov, se je nanjo vsul plaz… »

#foto: Na Osankarici slovesnost ob 80. obletnici padca Pohorskega bataljona

Dnevnik 07.01.2023
Današnjo soboto je zaznamovala tradicionalna spominska slovesnost ob 80. obletnici padca Pohorskega bataljona in njegovega poslednjega boja pri Treh žebljih. Pri spominskem obeležju na Osankarici so se zbrali številni obiskovalci, med njimi v vlogi… »

Sijajna Ema Klinec še enkrat zablestela, odlična tudi Nika Križnar

SiolNET 07.01.2023
Na drugi tekmi smučarskih skakalk za svetovni pokal v japonskem Sapporu je Ema Klinec ponovila včerajšnje drugo mesto, slovenski uspeh je na petem mestu dopolnila še Nika Križnar. Zmagala je Norvežanka Silje Opseth. Sportal Izjemna predstava Eme… »

Kanadčanka Grenier zmagala v Kranjski Gori, Ana Bucik osma

Primorske 07.01.2023
Kanadčanka Valerie Grenier je zmagala na veleslalomu za svetovni pokala alpskih smučark za 59. Zlato lisico v Kranjski Gori. Druga je bila Italijanka Marta Bassino s 37 stotinkami zaostanka, tretja pa Slovakinja Petra Vlhova (+0,40). Ana Bucik, edina… »

McCarthy v 15. krogu volitev le izvoljen, med republikanci skoraj izbruhnil pretep

SiolNET 07.01.2023
Predstavniškemu domu kongresa je v petek po veliki drami, med katero je pred 15. krogom volitev med republikanci skoraj izbruhnil pretep, le uspelo s tesno večino izvoliti republikanca Kevina McCarthyja iz Kalifornije na položaj predsednika. S tem se… »

V ameriški Virginiji šestletnik ustrelil in hudo ranil učiteljico

Primorske 07.01.2023
V ameriški zvezni državi Virginija je v petek šestletni deček v šoli streljal na učiteljico in jo hudo ranil, je sporočila lokalna policija. Šestletnika so že pridržali in sporočili, da "ni šlo za nenamerno streljanje", poroča francoska… »

Iniciativa Glas ljudstva od Bešiča Loredana pričakuje opravičilo

Slovenske novice 07.01.2023
Menijo, da so izjave o ekstremizmu škodljive in žaljive. Civilna iniciativa Glas ljudstva od ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana pričakuje opravičilo za »škodljive izjave o tem, da izvajajo ekstremizem«. Član iniciative Dušan Keber pa… »

Klinični center se je odzval na ministrove izjave

Zurnal24 07.01.2023
V UKC Ljubljana so se odzvali na besede ministra za zdravje Daniela Bešič Loredana, da izredne razmere v zdravstvu nalašč ustvarjajo interesne skupine. Poudarili so, da sami takšnih razmer ne ustvarjajo, pač pa jih skušajo obvladovati. Opozorili… »

Praznovanje pravoslavnega božiča v Rusiji in Ukrajini v senci vojne

Dnevnik 07.01.2023
Pravoslavni božič danes verniki praznujejo tudi v Rusiji in Ukrajini, kjer ruska enostranska razglasitev prekinitve ognja za praznike ni prinesla miru. Ruski predsednik Vladimir Putin se je v petek opolnoči udeležil maše v katedrali v Moskvi, v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem