Slovenija arhiv novic 08.01.2023

Novoletna turneja Švedinji in Norvežanu, Eva Urevc blizu elite

Delo 08.01.2023
Frida Karlsson in Johannes Hoesflot Klaebo sta končna zmagovalca niza tekem smučarskih tekačev za svetovni pokal. Frida Karlsson in Johannes Hoesflot Klaebo sta končna zmagovalca novoletne turneje smučarskih tekačev za svetovni pokal. Švedinja je… »

V Tel Avivu tisoče ljudi protestiralo proti vladi premierja Netanjahuja

RTV Slovenija 08.01.2023
V Tel Avivu se je v soboto na ulice podalo več tisoč Izraelcev, ki so protestirali proti načrtom vlade Benjamina Netanjahuja, ki po njihovem mnenju ogrožajo demokracijo in svoboščine. Do protestov je prišlo nekaj dni po prisegi najbolj desničarske… »

Novak Đoković osvojil 92. turnirsko lovoriko

Delo 08.01.2023
V izenačenem finalu turnirja v Avstraliji je v treh nizih ugnal Sebastiana Kordo. Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v finalu turnirja ATP z nagradnim skladom 602.725 evrov v avstralskem mestu Adelaide ugnal Američana Sebastiana Kordo. Po treh… »

V Nemčiji protestirajo proti širitvi premogovnika

SiolNET 08.01.2023
V kraju Lützerath blizu Mönchengladbacha na zahodu Nemčije je danes potekal protest proti načrtovani širitvi tamkajšnjega premogovnika na prostem, ki je po mnenju protestnikov v nasprotju s podnebnimi zavezami nemške vlade. Aktivisti so se… »

V trčenju v Podsredi potrebno rezanje vozila

Kozjansko 08.01.2023
Včeraj sta ob 6.55 v glavnem križišču v Podsredi, občina Kozje, trčili sebni vozili. Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina kraj zavarovali, s tehničnim posegom iz vozila rešili… »

V čelnem trčenju pri Salzburgu umrla bolnik v reševalnem vozilu in voznik avtomobila

Dnevnik 08.01.2023
V čelnem trčenju v kraju Taxenbach blizu Salzburga v Avstriji sta v soboto umrla voznik avtomobila in bolnik, ki so ga prevažali v reševalnem vozilu, je danes sporočila avstrijska policija. Do nesreče je prišlo, ko je avtomobil iz neznanega razloga… »

Naziv, ki je Ljubljani prinesel promocijo v vrednosti več kot deset milijonov evrov

SiolNET 08.01.2023
Naziv najboljše destinacije v Evropi za leto 2022, ki ga je lani prejela Ljubljana, je mestu prinesel izjemno promocijo v vrednosti več kot deset milijonov evrov, so danes sporočili iz Turizma Ljubljana. Naziv je slovensko prestolnico po njihovih… »

TV namigi: Inšpektor Vrenko, Pa še grd si in Igra parjenja

Delo 08.01.2023
Zvečer premiera nove sezone domače detektivske serije z inšpektorjem Vrenkom in nove dokumentarne serije Davida Attenborougha, popoldne irska družinska drama. Nedelja, 8. januarja Primeri inšpektorja Vrenka 2: Nevidni človek (Premiera): TV SLO 1 ob… »

Za obiskovalce odprli kripto z grobom Benedikta XVI.

24ur 08.01.2023
Obiskovalci bazilike svetega Petra v Vatikanu si lahko ogledajo grob zaslužnega papeža Benedikta XVI., ki je umrl na silvestrovo, pokopali pa so ga v četrtek v kripti bazilike, poleg več drugih papežev. Kripto so za obiskovalce odprli danes ob 9… »

Iskanje pogrešane osebe na pobočju Sabotina

Goriški portal 08.01.2023
Sinoči 22.20 je na pobočju Sabotina v občinah Nova Gorica in Brda potekalo iskanje pogrešanega gorskega tekača, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Tekač se je izgubil med tekmovanjem Corsa della Bora (Tek Burje). Posredovali so reševalci… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem