Arhiv novic 17.01.2023

Kalifornijo prizadelo že deveto neurje s poplavami v treh tednih

Dnevnik 17.01.2023
V ameriški zvezni državi Kalifornija je v ponedeljek divjalo že deveto neurje s poplavami v zadnjih treh tednih, ki je doslej zahtevalo najmanj 20 življenj. V okrožju Obispo mesta San Luis še vedno pogrešajo petletnega dečka, ki ga je hudourniška… »

Hrvaška vlada dobila nova ministra

Delo 17.01.2023
V zadnjih desetih mesecih je iz Plenkovićeve vlade odšlo sedem ministrov od osemnajstih. Hrvaški parlament je danes potrdil dva nova ministra v okviru t. i. mini reorganizacije vlade. Za ministra za gradbeništvo so poslanci potrdili Branka Bačića… »

Kitajska na valovih slabih novic

Delo 17.01.2023
Partijski mediji poskušajo slabe rezultate preoblikovati v razlog za velika in optimistična pričakovanja, toda ljudje jim nič več ne verjamejo. V nadaljevanju preberite: Prav negativna stopnja rasti prebivalstva, ki znaša –0,6 promila, najbolj… »

V Moravčah podpisali koalicijsko pogodbo

Domžalec 17.01.2023
Danes, 17. januarja 2023, je bila v prostorih moravškega župana podpisana koalicijska pogodba, s katero se oblikuje nova politična večina v Občinskem svetu Občine Moravče. »Sporazum o partnerstvu za razvoj Občine Moravče« so podpisali: v imenu… »

V sistem uprave za zaščito in reševanje vdrli prek osebnega računalnika zaposlenega

RTV Slovenija 17.01.2023
Vstopna točka za kibernetski napad na informacijski sistem uprave za zaščito in reševanje 17. avgusta lani je bil zasebni računalnik zaposlenega. Kdo je odgovoren, še niso ugotovili. Člani parlamentarnega odbora za obrambo so se seznanili z… »

Nagrada sag za življenjsko delo v roke Sally Field

RTV Slovenija 17.01.2023
Ameriški igralski ceh bo igralski ikoni Sally Field podelil nagrado za življenjsko delo. Dvakratna oskarjevka je na filmu, televiziji in v gledališču do danes odigrala vrsto znamenitih vlog in je še zmeraj dejavna. Hollywoodska igralka Sally Field je… »

Film tedna: Percy proti Goljatu

RTV Slovenija 17.01.2023
Biografska drama, ki so jo navdihnili resnični dogodki o boju kmetov proti multinacionalki Monsanto. Percy Schmeiser je kmetovalec v majhnem kraju v kanadski provinci Saskatchewan. Že vse življenje prideluje repno ogrščico iz semen, ki jih je sam… »

Na poti do športnega butika odličnosti

Delo 17.01.2023
Ni pomembno, da smo majhni in nimamo veliko denarja, pomembno je, da smo učinkoviti in – dobri. Vlada se je končno oblikovala po željah zmagovalcev lanskih volitev, področje športa se je znašlo v najmanj dveh ministrstvih. Športna vzgoja v šolah… »

PRED GALGAROVO HIŠO V REPNIČU DESETERICA FORENZIKOV: Iskali so zlasti tulec pištole

Regional 17.01.2023
V Repniču je današnji dopoldan po ponedeljkovem oboroženem ropu minil v iskanju novih sledi in zlasti tulca pištole, s katero je neznanec malo po 18.30 ustrelil v 66-letnega domačina, podjetnika, opremljevalca luksuznih plovil in predstavnika Bratov… »

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 17.01.2023
Prezaposlitev delavk in delavcev k zunanjim izvajalcem, ki so pogosto deležni očitkov o kršenju delavskih pravic, je vse več tudi v državnih podjetjih, ki bi na tem področju morala biti zgled vsem ostalim. 1229 ton soli, 125.000 litrov tekočine in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem