Arhiv novic 17.01.2023

So pozivi po mednarodni preiskavi Golobove afere razlog za obisk Fajonove na Kosovu?

Nova 24TV 17.01.2023
Fotografija z uradnega obiska ministrice za zunanje zadeve Tanje Fajon na Kosovem (Vir: STA) Golobova kosovska afera se vse bolj poglablja. Tokrat se je v zvezi z njo oglasil kosovski poslanec Abelard Tahiri iz vrst PDK, ki zahteva mednarodno preiskavo… »

Janševa opozorila o nevarnosti kulturnega marksizma odmevajo v Kolumbiji

Nova 24TV 17.01.2023
Okrogla miza ob izidu knjige Forum Sao Paulo in kulturna vojna v slovenskem jeziku (Foto: Demokracija) Prvaka opozicije Janeza Janšo je povzel kolumbijski medij La Linterna Azul. Poročali so o predstavitvi knjige Forum São Paulo in kulturni vojni, ki… »

Ameriški obveščevalci večkrat rešili življenje Zelenskega pred Putinovimi plačanci

Nova 24TV 17.01.2023
Vladimir Putin je želel večkrat umoriti ukrajinskega predsednika Zelenskega. (Foto: epa) Tajno srečanje med vodjo Cie in Volodimirjem Zelenskim, le nekaj tednov pred začetkom ruske invazije na sosednjo državo, je rešilo glavo ukrajinskega… »

Reševanje “vojaka” Kebra

Nova 24TV 17.01.2023
Dr. Janez Remškar (Foto: STA) Ko je treba zaščititi nekoga od “naprednih”, RTV SLO takoj priskoči na pomoč. V zadnjem primeru se je to zgodilo mojemu “sošolcu” s fakultete, dr. Dušanu Kebru. Zakaj? Zaradi upravičenih očitkov na njegov… »

Ekipa PGD Podsreda po društveni vaji včeraj s prvo letošnjo intervencijo

Kozjansko 17.01.2023
Med prostovoljnimi gasilskimi društvi, ki so bila ob včerajšnjem sneženju aktivirana zaradi snegoloma, ja bilo tudi Prostovoljno gasilsko društvo Podsreda. Nekaj po 7. uri zjutraj so se odpravili na cesto Podsreda-Železno, kjer so razžagali drevo… »

Ogenj pri Dramljah uničil ostrešje

Kozjansko 17.01.2023
Sinoči so bili policisti nekaj pred 20. uro obveščeni o požaru. V Razborju pri Dramljah, na območju Policijske postaje Šentjur, je zagorela stanovanjska hiša. Ogenj je v celoti uničil ostrešje hiše, škoda je nastala tudi v drugih prostorih. Z… »

Veste, kako je Shakira ugotovila, da jo Pique vara? (FOTO)

Slovenske novice 17.01.2023
Ljubice ni zalotila v postelji z možem, za vse je kriv ... Svet ne neha razglabljati o razmerju med Shakiro in Piquejem, ki sta, kot da sta pravkar začela vojno, čeprav sta se razšla že pred nekaj meseci. Ni pa težko ugotoviti, zakaj je tako, glede… »

Cesta Šentjur-Planina pri Sevnici neprevozna (dopolnjeno)

Kozjansko 17.01.2023
Drugo letošnje sneženje ponekod povzroča preglavice v prometu. Tako je na cesti Šentjur-Planina pri Sevnici pri Jezercah, kjer so v klancu obstala vozila, tako da je cesta neprevozna. Prav tako so težave na klancu iz Gračnice na samo Planino… »

Komisija DZ pozvala pristojne, naj nemudoma pripravijo ukrepe za reševanje zdravstva

Nova 24TV 17.01.2023
Predsednica Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti Eva Irgl. Predsednica Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti Eva Irgl je zaradi kaotičnih in nevarnih razmer v zdravstvu sklicala nujno sejo komisije. V uvodu je… »

Dr. Jože Dežman gost Goriških večerov

Goriški portal 17.01.2023
V sklopu Goriški večerov, ki jih organizira Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) Severne Primorske, bo nocoj v Novi Gorici gostoval zgodovinar dr. Jože Dežman. Prireditev se bo začela ob 19. uri, potekala pa bo v veliki dvorani Mestne… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem