Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Raper Challe Salle prvič postal očka

SiolNET 17.01.2023
Priljubljeni slovenski raper Saša Petrović, bolj znan pod umetniškim imenom Challe Salle, je postal očka. Z zaročenko Yvonne Srdoč sta se razveselila fantka. Raper Challe Salle je veselo novico sporočil na svojem profilu na Instagramu. Starša sta… »

Velika akcija slovenskih kriminalistov: hudodelci od dolžnika zahtevali celo, da proda organ (VIDEO)

Slovenske novice 17.01.2023
Drogo so proizvajali v različnih stanovanjskih hišah po Sloveniji. Slovenska policija je v sodelovanju z avstrijskimi varnostnimi organi ter z usmerjanjem Specializiranega državnega tožilstva Republike Slovenije (SDT RS) v minulem tednu končala… »

53-letnik trčil v varovalno ograjo in umrl

Necenzurirano 17.01.2023
Po dveh hudih prometnih nesreč v zasneženem ponedeljku se je zvečer pripetila še tretja. 53-letni voznik je bil s svojim tovornjakom na poti po dolenjski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Obrežju. V bližini naselja Karteljevo je nekaj po 19. uri… »

Obrisi reševanja plačnega kaosa

Dnevnik 17.01.2023
Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je ustanovila strokovni svet za modernizacijo javne uprave. Danes je spregovorila tudi o načrtovani plačni reformi, s katero želi vlada dvigniti najnižje plače in urediti nakopičena nesorazmerja med… »

Ljubljana / Od danes še druga ambulanta za bolnike brez osebnega zdravnika

Mladina 17.01.2023
Prednost imajo pacienti, ki so imeli v enoti Rudnik nazadnje izbranega zdravnika in imajo tam svojo zdravstveno dokumentacijo. Potem, ko je v enoti Rudnik Zdravstvenega doma (ZD) Ljubljana včeraj z delovanjem začela prva ambulanta za neopredeljene, se… »

Zaradi sporne izjave odstopil svetovalec ukrajinskega predsednika

Delo 17.01.2023
Zaradi svojih izjav med rusko invazijo je postal ena bolj prepoznavnih osebnosti na Zahodu. Svetovalec ukrajinskega predsednika Oleksij Arestovič je danes v luči številnih kritik odstopil. Kritike so se nanj usule po njegovi izjavi, da bi za ruski… »

Noro, kaj vse so vozniki počeli na zasneženih cestah: kamere so vse posnele (VIDEO)

Slovenske novice 17.01.2023
Darsove kamere so posnele več neodgovornih ravnanj voznikov. » Snežne razmere zahtevajo previdno vožnjo. Eno samo vozilo, ki obtiči v snegu, lahko povzroči daljši zastoj,« so zapisali na Darsu in objavili posnetek več neodgovornih ravnanj… »

Požar na Obali: uničenih več vozil, nekdanje skladišče Mercatorja ... #video

SiolNET 17.01.2023
Na Bivju v Dekanih v koprski občini je nekaj pred polnočjo zagorelo v eni od hal nekdanjega skladišča podjetja Mercator. Požar je zajel še osebni avtomobil, dve kombinirani vozili ter motorno kolo, ki je bilo v kombiniranem vozilu, poroča center za… »

Policisti prisilno odnesli Greto Thunberg

SiolNET 17.01.2023
Švedska podnebna aktivistka Greta Thunberg je bila po poročanju nemških medijev ena od več protestnikov, ki jih je policija odpeljala z roba rušitve odprtega rudnika lignita Garzweiler. Na zahodu Nemčije se tudi po izpraznitvi vasi Lützerath… »

Glas ljudstva: V zdravstveno reformo naj bodo vključeni tudi civilna družba in pacienti

RTV Slovenija 17.01.2023
Iniciativa Glas ljudstva pred vrhom koalicije stranke poziva k opredelitvi do njihovih zahtev za ohranitev javnega zdravstva. Koalicijske partnerje pozivajo, naj ne podpisujejo aneksov, ki bi odpirali vrata privatizaciji javnega zdravstva. Med zahtevami… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem