Slovenija arhiv novic 17.01.2023

PRED GALGAROVO HIŠO V REPNIČU DESETERICA FORENZIKOV: Iskali so zlasti tulec pištole

Regional 17.01.2023
V Repniču je današnji dopoldan po ponedeljkovem oboroženem ropu minil v iskanju novih sledi in zlasti tulca pištole, s katero je neznanec malo po 18.30 ustrelil v 66-letnega domačina, podjetnika, opremljevalca luksuznih plovil in predstavnika Bratov… »

V novi številki Primorskih novic preberite

Primorske 17.01.2023
Prezaposlitev delavk in delavcev k zunanjim izvajalcem, ki so pogosto deležni očitkov o kršenju delavskih pravic, je vse več tudi v državnih podjetjih, ki bi na tem področju morala biti zgled vsem ostalim. 1229 ton soli, 125.000 litrov tekočine in… »

Po incidentu v Sarajevu v pripor

Dnevnik 17.01.2023
Po napadu na starše srbskih otrok, ki so sodelovali na nogometnem turnirju v BiH, so aretirali deset oseb, obdolženih nasilništva. Pred tem so ločen incident na turnirju povzročili desetletni otroci iz Splita. Sodišče v Sarajevu je danes na predlog… »

Ta del Slovenije je stresel potres

Slovenske novice 17.01.2023
Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci med Novim Mestom in Metliko. Ob 18.29 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic zabeležili potres magnitude 1,3 v bližini Metlike, 71 km jugovzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so… »

Metsola članom iranske diaspore obljubila: “Mednarodno skupnost bomo prisilili k odločnemu odzivu na teror!”

Nova 24TV 17.01.2023
Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola (Foto: Evropska unija) Na tisoče članov iranske diaspore iz vse Evrope je v ponedeljek demonstriralo proti represiji iranskega režima. “Tukaj sem v imenu Evropskega parlamenta in v imenu 500 milijonov… »

Aleš Selak je drugi oče Anžeta Laniška

Dnevnik 17.01.2023
Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih, ki je danes ostala brez treninga v Planici, jutri odhaja v Saporo na Japonskem, kjer bodo konec tedna tri tekme za svetovni pokal. Namesto v Planici, kjer imajo nekaj tehničnih težav, je slovenska… »

Težje do posojil zaradi zaostrenih kapitalskih zahtev za banke?

RTV Slovenija 17.01.2023
Po uvedbi najnovejših kapitalskih zahtev Banke Slovenije, pa tudi dvigu minimalne plače, bo dostop do posojil še otežen, opozarjajo bankirji. Banka Slovenije pa odgovarja, da je ukrep potreben zaradi zaostrenih makroekonomskih razmer. Banka Slovenije… »

Trabant lahko zmaga le, če formula zleti iz ovinka

Delo 17.01.2023
Bivši slovenski selektor bo za rojstni dan izzval dobrega znanca Uroša Zormana. Iran napreduje, a je še vedno avtsajder. Je Slovenija močna ali Poljska slaba? V nadaljevanju preberite: Na svoj 62. rojstni dan bo Veselin Vujović jutri vodil Iran proti… »

Postaja za razkladanje mora čim prej drugam

Delo 17.01.2023
Krajani Pesja napovedujejo državljansko nepokorščino, če Premogovnik Velenje razkladalne postaje ne bo prestavil. Uvoz premoga, ki je precej poslabšal kakovost bivanja predvsem v Pesju, bo nujen še dve leti, so velenjskim svetnikom povedali… »

Tri žogice so Tamari ponudile sanjsko priložnost

Delo 17.01.2023
Naša vodilna igralka Tamara Zidanšek se je poslovila od Melbourna po porazu s Tunizijko Ons Jaberu, št. 2 na svetu. V nadaljevanju preberite: Tamara Zidanšek je bilo blizu velikega presenečenja in zapravila veliko priložnost v 1. nizu,. Kaj je prav… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem