Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Koprčani, pozor: Strup za pse v parku

Necenzurirano 17.01.2023
Primorka na Facebooku opozarja, kaj se je zgodilo njeni psički. Na srečo se je vsaj v njenem primeru vse dobro razpletlo. Ni prav malokrat, ko poročamo o nastavljenih vabah v obliki prigrizkov za pse, s ciljem zastrupitve. Tokrat ste jih opazili v… »

Objavljen javni natečaj za direktorja UKOM

Delo 17.01.2023
Dosedanja vršilka dolžnosti Petra Bezjak Cirman nam je potrdila, da se bo na natečaj prijavila. Generalni sekretariat vlade je danes objavil posebni javni natečaj za položaj direktorja Urada vlade republike Slovenije za komuniciranje (UKOM). To mesto… »

Del zaposlenih žage v Šentjanžu na čakanje

RTV Slovenija 17.01.2023
Po lanskem požaru, ki je uničil proizvodno halo in opremo žage v Šentjanžu, žaga predvidoma do pozne pomladi ne bo delovala. Podjetje Lesoteka bo 13 zaposlenih za en mesec napotilo na čakanje na delo, preostalih 15 bodo začasno prerazporedili. V… »

Spodbujanje trajnostne mobilnosti tudi z brezplačnimi prevozi na delo v Ljubljano

Domžalec 17.01.2023
V okviru evropskega projekta SmartMOVE: Pametne rešitve za trajnostno mobilnost je del območja, kjer bo potekal testni brezplačni skupinski prevoz na delo z električnimi kombiji tudi občina Domžale. Mag. Renata Kosec, županja Občine Domžale, ki… »

Bitcoin se je prebudil. Se začenja nov ples ali gre za past?

SiolNET 17.01.2023
Pretekli konec tedna je narisal nasmešek na obraz slehernega vlagatelja v kriptovalute. Tako rekoč vse najpomembnejše, na čelu z bitcoinom in ethrom, so namreč pritisnile na plin, njihove cene pa so, v primerjavi s prejšnjim torkom, višje od 20 pa… »

Stroški za superšportnika, ki "sezujejo"

Zurnal24 17.01.2023
Imeti superšportni avto se sliši lepo. A stroški njegovega vzdrževanja so lahko enostavno nori. Mercedes-AMG one velja za formulo 1 z registrsko tablico. Mercedes je namreč šel celo prek zastavljenih inženirskih meja, da je lahko v serijski avto… »

Bo to nova predsednica sveta stranke Gibanje Svoboda?

SiolNET 17.01.2023
Na čelu sveta največje vladne stranke Gibanje Svoboda naj bi Mirto Koželj, ki je s te funkcije odstopila, zamenjala Nataša Avšič Bogovič. Ta je pred poslanskim mandatom delala kot svetovalka uprave GEN-I, poroča N1. V ponedeljek smo poročali, da… »

Na območju Majev v Gvatemali in Mehiki odkrili "prvi avtocestni sistem na svetu"

RTV Slovenija 17.01.2023
Nova visokotehnološka študija je razkrila skoraj 1000 starodavnih majevskih naselbin, vključno s 417 prej neznanimi kraji, ki jih povezuje morda prvo avtocestno omrežje na svetu. Tisočletja je bilo skrito v gosti džungli severne Gvatemale in južne… »

Za opravo j-hopa bi na februarski dobrodelni dražbi lahko iztržili do 4000 dolarjev

RTV Slovenija 17.01.2023
Dražbena hiša Julien's Auctions bo februarja na dobrodelni dražbi ponudila različne predmete glasbenih ikon. Bogat nabor bo vključeval tudi podpisano akustično kitaro Taylor Swift, teniške copate s podpisom Eminema in opravo j-hopa iz skupine BTS… »

Za boljšo prihodnost živali

Gorenjski glas 17.01.2023
Tudi v Sloveniji smo priča zgodbam in fotografijam zanemarjanja živali. Ena zadnjih takšnih je iz medvoške občine in je v prazničnem času odmevala v širši javnosti. »Težko je sprejeti, da so živali trpele v naši skupnosti in ni nihče… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem