Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Eksplozija na tankerju: ena oseba mrtva, sedem jih pogrešajo

SiolNET 17.01.2023
V tajski provinci Samut Songkhram je na ladji za prevoz nafte Smooth Sea 22 danes zjutraj izbruhnil požar. Močnemu poku, ki je pretresel bližnje soseske, je sledil požar. Tajske oblasti so sporočile, da je v požaru ena oseba umrla, deset je… »

Minister Šojgu na pragu korenitih reform ruske vojske

Necenzurirano 17.01.2023
"Obsežne spremembe" bodo po izvedene od leta 2023 do 2026. Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je danes razkril nekatere nove podrobnosti o načrtovanih reformah ruske vojske, ki so bile prvič omenjene že decembra lani. Po poročanju portala Meduza… »

Prevaljski gasilci zaviti v črnino; mnogo prezgodaj jih je zapustil Aleš Skrivarnik - Poni

Necenzurirano 17.01.2023
Naj ti bo rahla zemlja, Poni, počivaj v miru, na drugi strani ni več skrbi in bolečine." "Z žalostjo sporočamo žalostno vest, da nas je mnogo prezgodaj zapustil naš gasilec Aleš Skrivarnik - Poni," so zapisali prevaljski prostovoljni gasilci na… »

Sanacija omrežja v naslednjih tednih

Zurnal24 17.01.2023
Močno sneženje je včeraj in delno tudi danes povzročalo težave v prometu. Težak sneg je zlasti včeraj lomil veje, podiral drevesa in ogrožal objekte na območju Mestne občine Kranj. Iz družbe Elektro Gorenjska pozivajo, naj se odjemalci… »

Lani se je boril za življenje, zdaj je spet na motorju

SiolNET 17.01.2023
Danski motokrosist Thomas Kjer Olsen je devet mesecev po grdem padcu, ko je bil zaradi poškodb glave in vratu v umetni komi, spet na motorju. Vesel, da lahko trenira, vrnitve v svetovno prvenstvo za zdaj ne napoveduje. Sportal S Pradom vse v redu, je pa… »

Prevelika pričakovanja od eKartona in digitalizacije zdravstva

Finance.si 17.01.2023
Minister za zdravje Bešič Loredan pričakuje preboj v enem letu. Kot da ne bi storitev eZdravja uvajali že več kot desetletje, nekatere dobro delujejo, pri drugih pa se pomanjkljivosti in napake odpravljajo bistveno prepočasi. Denar? Na 58 milijonov… »

Slabi podatki iz Kitajske: triodstotna rast in upad prebivalstva – "Mi smo zadnja generacija"

Finance.si 17.01.2023
Oba podatka nas postavljata še bližje napovedim o splošni recesiji in pomenita dolgoročno nevarnost za svetovno gospodarstvo… »

Tudi pediatrija lahko postane problematična

Delo 17.01.2023
Specializanti se ne zaposlujejo v zdravstvenih domovih, ampak na pediatrični kliniki. V ponedeljek sklic izredne seje mestnega sveta. »V prihodnosti bi se s podobnimi težavami, s kakršnimi se trenutno srečuje družinska medicina, lahko spopadala tudi… »

Nojeva jajca, stara več kot 4000 let

Slovenske novice 17.01.2023
Našli so jih na območju, kjer so pogosto taborili nomadi. Lupine uporabljali kot posode in okrasje. Prava zakladnica je čakala arheologe v izraelski puščavski regiji Negev: pod peščenimi sipinami so med drugim odkrili osem nojevih jajc ter… »

Direktorji pesimistični glede globalne gospodarske rasti

Finance.si 17.01.2023
73 odstotkov direktorjev je v raziskavi PwC odgovorilo, da bo gospodarska rast v prihodnjih 12 mesecih upadla… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem